Kezdőlap Címkék Al Aksza

Címke: Al Aksza

Gáza, ahol a kör bezárul

A Hamász hatalmas és szerteágazó apparátust működtet, hogy egészen kicsi koruktól kezdve rávegye a gyerekeket arra, hogy szeressék a dzsihádot, és szenteljék életüket a zsidók elleni harcnak. A mártíromságra nevelnek, a Paradicsomban nagy jutalomban részesülő végső dicsőség ígéretével. 

Az indoktrinációnak (befolyásolt tanítás) a részeként – amelyet több platformon, például a Hamász óvodáiban, iskoláiban és nyári táboraiban hajtanak végre – a gyerekeket megtanítják arra, hogy a dzsihád vallási kötelesség, és hogy a mártíromság nagyobb jutalmat érdemel a hívőben a mennyben, mint bármely más cselekedet. vagy erény. Megtudják, hogy a dzsihád célja Palesztina felszabadítása a folyótól a tengerig, a zsidóktól, akiknek nincs joguk ott létezni, és felszámolni Izrael államot. A gyerekeknek közvetített üzenetek tele vannak antiszemita motívumokkal, amelyek démonizálják a zsidókat, és úgy mutatják be őket, mint a muszlimok örök ellenségeit, mint emberalatti „majmok és disznók leszármazottait”, és mint vérszomjas vadakat, akikkel nem lehetséges párbeszéd vagy megbékélés.

Ezt az indoktrinációt kiegészítik és felerősítik a szülők, különösen az anyák, akik örömüket fejezik ki gyermekeik mártíromsága miatt, és hajlandóak minden gyermeküket feláldozni az ügy érdekében.

Az ideológiai és vallási indoktrináción túl a kisgyermekek és tinédzserek intenzív katonai kiképzésben is részesülnek, felkészítve őket arra, hogy felnőttként csatlakozzanak a Hamász katonai szárnyához vagy valamelyik terrorszervezethez. Ez a képzés a Hamász iskoláiban zajlik, de különösen a szervezet hatalmas nyári táborhálózatában. A táborok, amelyeken évente több százezer résztvevő vesz részt, az „ellenállás szellemét” ápolják, és elkötelezettséget ébresztenek az Izrael elleni megalkuvás nélküli fegyveres harc iránt, miközben harci ismeretek széles skáláját is megtanítják. Sok közülük olyan terroristákról nevezték el, akik fegyveres műveleteket és öngyilkos merényleteket hajtottak végre izraeli civilek ellen. A Korán-leckék, sporttevékenységek, játékok és szórakoztatás mellett a táborok kiterjedt katonai indoktrinációt és tevékenységeket kínálnak, amelyeket gyakran a Hamász katonai szárnyának, az ‘Izz Al-Din Al-Qassam Brigádnak a tagjai hajtanak végre. Ezek a tevékenységek magukban foglalják a késekkel és lőfegyverekkel (egyes esetekben éles lőszerrel) végzett képzést; szabad kézzel végrehajtott egymás elleni küzdelmet; menet- és lábgyakorlatok, valamint alagútharcot.

A táborozók színdarabokat adnak elő harcokról és izraeli katonák fogságba ejtéséről vagy rakéták kilövéséről Izraelre. Számos tevékenység Jeruzsálem és Al-Aksa felszabadítása köré épül, vagy a terroristák megemlékezésével és dicsőítésével foglalkozik.

Az indoktrináció másik jelentős platformja a Hamász médiája. Televíziós csatornái például olyan műsorok, amelyek némelyike ​​az óvodásoknak szól, amelyek a dzsihád és a mártíromság értékeit ültetik át, és rajzfilmeken, dalokon, verseken és bábelőadásokon keresztül dicsőítik a terroristákat. Sok műsorban, valamint a Hamász-gyűléseken és konferenciákon olyan gyerekek szerepelnek, akik megfogalmazzák a mozgalom ideológiáját.

A Hamász televíziós csatornáin sugárzott műsorok egyenruhába öltözött, álfegyverekkel felfegyverzett óvodásokat mutattak be, amint katonai támadásokat és túszejtést szimuláló színdarabokat rendeznek.

Szóval, mint Karthágót… sóval…

„Minden, amit teszünk, jogos.”

Ghazi Hamad, a Hamász politikai irodájának tagja az LBC TV (Libanon) 2023. október 24-i műsorában kijelentette, hogy a Hamász kész megismételni az október 7-i „Al-Aksza árvíz” hadműveletet mindaddig, amíg Izrael meg nem semmisül. 

„Az Al-Aqsa árvíz csak az első alkalom, és lesz második, harmadik és negyedik is! Nagy árat  fizetünk-e érte? Igen, és készek vagyunk fizetni”

Ghazi Hamad: „Izrael olyan ország, amelynek nincs helye a földünkön. El kell távolítanunk, mert biztonsági, katonai és politikai katasztrófát jelent az arab és az iszlám nemzet számára. Nem szégyelljük ezt kimondani.”

„Meg kell erre tanítanunk Izraelt, és ezt újra és újra meg fogjuk tenni. Az Al-Aksza özönvíz csak az első alkalom, és lesz második, harmadik, negyedik, mert megvan az elszántság, és a harci képességek. Kell-e nagy árat fizetnünk? Igen, és készek vagyunk megfizetni. Mártírok nemzetének hívnak minket, és büszkék vagyunk arra, hogy mártírokat áldozunk fel.

„Minden, amit teszünk, jogos.”

– fejezte be mondandóját

Jeruzsálem napja

A Hamász iszlamista szervezet  az általa uralt Gázai övezetből rakétákkal lőtte az izraeli területeket – jelentette tegnap este az izraeli hadsereg szóvivője. Legalább 45 rakétát lőttek ki Gázából nem sokkal 18 óra után  miután lejárt az az ultimátum, amit a Hamász  arra adott Izraelnek, hogy vonja ki biztonsági egységeit az Al-Aksza mecsetnek otthont adó Templom hegyről. 

A palesztinok április óta naponta demonstrálnak egy tervezett kitoloncolás ellen.

A nemzetközi közösség élesen elítélte az izraeli kitelepítéseket és kisajátításokat Kelet-Jeruzsálemben. Joseph Barell az Európai Unió külügyi biztosa kijelentette, „a palesztin családok kilakoltatása Sejk Dzsarrah városrészben és Kelet-Jeruzsálemben komoly aggodalomra ad okot. Szeretném újra hangsúlyozni, az ilyen cselekmények törvénytelenek a nemzetközi humanitárius jog szerint, és feszültséget szítanak”

A hatóságok számítottak arra, hogy a nyugtalanság hétfőn kezdődik, amikor a szélsőjobboldali izraeliek provokatív menetet tartanak az Óváros muszlim negyedén keresztül.

A felvonulás éves esemény Kelet-Jeruzsálem elfoglalására az 1967-es arab-izraeli háború idején, amely évforduló Izraelben Jeruzsálem napja néven ismert. Izrael ezt követően csatolta a város ezen részét, ezt a lépést a világ nagy része nem ismerte el. A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet egy jövőbeli állam fővárosaként tartják számon, és a napi ünnepségeket provokációnak tekintik.

Az izraeli kormány vasárnap estig keveset tett a feszültség visszaszorításáért, de este több intézkedést hozott a várható másnapi konfliktus elkerülésére.

Sőt, a menet hétfői megkezdése előtt néhány perccel arról is döntött, hogy elkerülve a konfrontációt megakadályozza a zsidók belépését arra a területre, amelyet a zsidók Templom-hegyként, a muszlimok pedig nemes szentélyként ismernek.

Az összetűzések akkor kezdődtek, amikor a rendőrök reggel 8 óra körül beléptek a mecsetegyüttesbe, és gumilövedékekkel és kábító gránátokkal lőtték a kővel dobáló palesztinokat. A palesztinok köveket raktároztak a helyszínen.

Az izraeli rendőrség hétfőn

Az izraeli Legfelsőbb Bíróság vasárnap elhalasztotta hat palesztin család kielutasítását Kelet-Jeruzsálemből. A  halasztó határozatot hétfőn reggel adták ki, ezzel is megpróbáltak hatástalanítani a robbanásveszélyes helyzetet.

Ezek az intézkedések sem tudták megakadályozni a fokozódó erőszakot.

Miután a Hamász, az iszlám fegyveres csoport napokig fenyegetett, hogy reagálni fog az izraeli jeruzsálemi akciókra, a csoport katonai szárnya ultimátumot adott, felszólítva Izraelt, hogy vonja vissza biztonsági erőit az Al Aksza mecset környékéről és Kelet-Jeruzsálem másik egy másik területéről, valamint engedje szabadon a kitűzött határidőig a közelmúltbeli zavargások során őrizetbe vett palesztinokat.

Röviddel a határidő lejárta után megkezdődtek a rakétatámadások.

A nagyobb konfliktust megelőzve az izraeli hadsereg már bezárta a Gázai övezet határához közeli területeket és utakat, a palesztin part menti területet, ahol a Hamász mozog.

Előzményként gázai területről vasárnap éjjel rakétákat lőttek Izraelbe, miután az elmúlt napokban égő léggömböket küldtek izraeli termőföldre, de a rakéták csak nyílt területeket értek el. Izrael viszonozta a tüzet, és megakadályozta a halászok kijuthassanak a tengerhez, valamint lezárta a kulcsátkelőhelyet Gáza és Izrael között.

Jonathan Conricus alezredes, a hadsereg szóvivője elmondta, hogy a hadsereg „a helyzet stabilizálására törekedett” és elkerülte az eszkalációt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK