Botrányos kezdet után elsöprő többséggel váltották le Bienerthet

0
1220

Azon vesztek össze, ki legyen a levezető elnök. Végül Bienerth Gusztávot elsöprő többséggel hívták vissza a posztjáról.

Az úszók rendkívüli közgyűlése Bienerth Gusztáv megnyitóbeszédével kezdődött. Azzal kezdte:

„Ne kerteljünk, ez a közgyűlés rólam szól”

Többek között azt mondta: ő arra kapott megbízást, hogy rendbe tegye a szövetség ügyeit, mivel „gazdálkodási kupleráj” volt. Azt is mondta, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezután bejelentette, hogy ő maga lesz a levezető elnök. Darnyi Tamás viszont ezt ellenezte, mondván, Bienerth érintett, ő azonban azt közölte, hogy

nem hajlandó átadni a posztot.

Ezután viszont több hozzászóló és közbekiabáló is azt mondta: az alapszabály alapján szavazni kellene a levezető elnökről. Bienerth erre nem volt hajlandó – a hozzászólók szerint alapszabály-ellenesen. Arra a kérésre, hogy aki szavazni szeretne a levezető elnök személyéről, álljon fel, a terem nagy többsége felállt.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bienerth megjegyzése, hogy „az első napirendi pont az lesz, amit én mondtam” – kisebb derültséget váltott ki. Bienerth ezután azt mondta: ha a bizalmi szavazáson nem kap bizalmat, akkor a levezető elnöki tisztségét is feladja. Ezután viszont a közgyűlés sok résztvevője

felállt és hátat fordított az elnöknek,

majd hosszasan tapsolt.

Bienerth ezután azt mondta: bejelentést szeretne tenni, de ehhez azt kéri, nézzenek vele szembe. Ekkor végre elfogadta, hogy javaslat alapján válasszák meg a levezető elnök személyét. Darnyi Tamás javaslatára Sándor Elek lett a levezető elnök. Ezután végül megválasztották a jegyzőkönyv-vezetőt, a -hitelesítőt és a szavazatszámláló bizottságot is.

Közben egy újabb elnökségi tag jelentette be lemondását, Bienerth pedig azt mondta, szerepelni fog a napirendipont-javaslatok között az, amelyik a visszahívásáról szól.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A napirend megszavazása után az első pont az elnök visszahívásáról szóló volt, nyílt szavazással.

Bienerth Gusztávot elsöprő többséggel visszahívták a posztjáról.

141-en szavaztak a javaslat mellett, ketten ellene, 10-en pedig tartózkodtak.

Új elnököt viszont egyelőre nem lehet választani, a közgyűlés úgy döntött, hogy erről és az új elnökségi tagokról a szeptember 24-ei közgyűlésen szavaznak majd.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bienerth Gusztáv a döntés után azt mondta: „A végsőkig

bíztam abban, hogy folytathatom a megkezdett munkát,

és bár nem értek egyet vele, természetesen elfogadom a döntést”. Szerinte nincs oka szégyenkezni, és példátlan sikeres időszakon van túl a szövetség.

Bienerth január óta volt az úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamást váltotta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .