Lemondatnák az úszóelnököt a rendkívüli közgyűlésen

0
895

Ugyan a meghirdetett napirendi pontok között nem szerepel az elnökválasztás, de az egyik egyesület elnöke mégis felvenné a napirendi pontok közé.

Szeptember elsején 10 órára hívta össze a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli közgyűlését Bienerth Gusztáv elnök, miután a lemondások miatt működésképtelenné vált az elnökség. Bienerth ezek után sem akart lemondani, holott a lemondók közül a legtöbben épp őt jelölték meg a lemondás okaként.

A napirendi pontok között nem szerepel az elnökválasztás,

de most egy, a FüHü által megismert levélben Tóth István, a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos Sport Egyesület elnöke azt javasolja, hogy ezen változtassanak.

Bienerth Gusztáv
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A levélben a következő napirendi pontok felvételét javasolja:

  1. A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása, Bienerth javaslatának megfelelően.
  2. Titkos szavazás az elnök visszahívásáról.
  3. Titkos szavazás a megmaradt négy elnökségi tag visszahívásáról.
  4. Alapszabály-módosítás: valamennyi elnökségi tagot a közgyűlés válassza, a delegálás útján történő jelölés megszüntetése.
  5. Elnökválasztás.
  6. Az elnökség megválasztása.

Azt pedig, ahogy írja, „többek képviseletében a leghatározottabban” kéri, hogy a közgyűlés ne hétköznap legyen.

A levél szerint Bienerth nem tartotta be a MÚSZ alapszabályzatát,

amikor összehívta a rendkívüli közgyűlést, mert az azt írja, hogy 15-30 napon belül közgyűlést kell tartani, ha az ellenőrző testület elnöke lemond – márpedig ő július 31-én mondott le, vagyis a közgyűlést legkésőbb augusztus 30-ra kellene összehívni.

Tóth István a levélben azzal vádolja Bienerthet, hogy azért nem korábbra hívta össze a közgyűlést, mert ő is ki akar utazni az augusztus 23-28. között, Indianapolisban tartott junior úszó vb-re. Azt kéri, hogy a rendkívüli közgyűlés 26-án vagy 27-én legyen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .