Baerbock „opciónak” nevezi a Taurus cserét

0
397
AeroTime

Baerbock „opciónak” nevezi a Taurus cserét javaslatára, hogy árucserén keresztül új cirkálórakétákat biztosítsanak Ukrajnának. Nagy-Britannia német Taurus rakétákat, Ukrajna további Storm Shadow rakétákat kapna. „Ez egy lehetőség lenne” – mondta a zöld politikus vasárnap este az ARD műsorában.

Cameron a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában kifejezte azon szándékát, hogy „szorosan együttműködik német partnereinkkel Ukrajna megsegítése érdekében”. Cameron úgy véli, hogy lehetséges a kettős csere, ami eloszlathatja Olaf Scholz (SPD) kancellár
aggodalmait. Scholz elutasítja az 500 kilométeres hatótávolságú Taurus rakéták Ukrajnába szállítását.

Ezzel a módszerrel Németország Taurus cirkálórakétákat adhatna Nagy-Britanniának – London pedig további Storm Shadow rakétákat szállíthat Ukrajnának. Scholz már az ukrajnai háború elején folyamodott hasonló cserekereskedelemhez, mint a katonai segítség közvetett változatához, amikor még nem akart Leopard 2 fő harckocsit küldeni Ukrajnába. Baerbock egyértelművé tette, hogy támogatni fogja a Taurus szállításait.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .