Az internet használhatóságában a világ élvonalában

0
10

A 4G internet letöltési sebességében a világon az ötödik Magyarország, és a 4G rendelkezésre állásában is a hetedik. Érdekes, hogy az Egyesült Államokban a szinte mindig elérhető hálózaton igen lassú a letöltési sebesség.

A negyedik generációs (4G) internet átlagos letöltési sebességéről készült legfrissebb összehasonlításból kiderül, hogy Magyarország igen előkelő helyen áll ebben a rangsorban. A Statista.com ábrája azt mutatja, hogy a világon nálunk az ötödik leggyorsabb az átlagos letöltési tempó.

Az átlagos 4G letöltési sebesség (mb/s) 2017 negyedik negyedévében

Az összeállítás alapjául szolgáló OpenSignal-éves jelentés (a földrajzi lefedettség helyett) a rendelkezésre állást is elemezte, vagyis azt az időtartamot, amelyben a felhasználók hozzáférhetnek a hálózathoz. Ezt a listát Dél-Korea vezeti 97,5 százalékkal, itt Magyarország a hetedik 89 százalék feletti értékkel; Európából ugyancsak mindössze Norvégia és Hollandia előz meg minket. És az Egyesült Államokban is nagyobb (éppen 90 százalék) a használati időn belül a 4G hozzáférhetősége, miközben a letöltési sebesség rangsorában a 62-ik (!) volt a világban 2017 utolsó három hónapjában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..