Amerikai szenátor: Magyarországon visszaszorul a demokrácia

1
1961
Facebook

Washingtonban a szenátorok az ostrom után folytatták vitáikat miután az elektorok egyértelműen megszavazták Joe Biden győzelmét az elnökválasztáson. Trump közölte, hogy szokásos átadás lesz január 20-án amikor a megválasztott Joe Biden megkezdi elnöki periódusát. Azt azonban Trump nem üzente, hogy ő maga jelen lesz-e.

Magyarországon és Törökországban visszaszorul a demokrácia

Joe Biden korábban Lengyelországot is említette ebben a sorban, de Varsó és Washington kapcsolata kiváló. Lengyelországot az USA leghűbb szövetségesnek tekinti Oroszországgal szemben. Törökország is orosz rakéta elhárító rendszert vásárolt noha a NATO tagja. Emiatt Washington és Ankara viszonya a mélyponton van. Trump szankciókkal sújtotta Törökországot, de ugyanakkor mentegette Erdogant. A demokrata adminisztráció minden bizonnyal jóval szigorúbb lesz Erdogan elnökkel szemben.

A magyar kormány számára figyelmeztető jel lehet, hogy Angus King szenátor akkor bírálta a nemzeti együttműködés rendszerét amikor Trump hívei éppen megostromolták a Capitoliumot, és tanúbizonyságot tettek sajátos demokrácia felfogásukról.

1 hozzászólás

  1. Amerika leckét ad a demokráciáról a civilizációk összecsapásában a szociálliberális világrend és az új világrend között,amelynek kockaköveit Donald Trump,USA Elnök rakta le – tisztelet és becsület hazafiaságának munkájáért és fáradozásáért a nemzet újrateremtésében ! Isten áldása !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .