Politico: Tanulmány a holokauszt-revizionizmusról

0
940
Pixabay

A holokauszt-revizionizmus az EU keleti tagjai között a legnagyobb mértékű. Egy új tanulmány szerint a kormányok igyekeznek saját szerepüket minimalizálni a zsidók tömeges megölésében.

„Sok európai uniós kormány rehabilitálja a második világháború népirtásában együttműködő háborús bűnösöket, miközben minimalizálja a bűntudatot a zsidók megsemmisítésének kísérletében” – fejezte be a holokauszt revizionista jelentés , amelyet a Yale Egyetem, a Grinnell Főiskola és az Európai Progresszív Judaizmus Unió támogatott.

“A revizionizmus a legrosszabb az új közép-európai tagországokban – Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Litvániában” – írja a tanulmány.

Az antiszemitizmus Európában növekszik. Az e héten közzétett Eurobarométer- felmérés kimutatta, hogy az uniós válaszadók fele úgy véli, hogy az antiszemitizmus problémát jelent országukban. A múlt hónapban közzétett tanulmány megállapította, hogy a 10 európai zsidó közül kilenc szerint növekedett az antiszemitizmus az elmúlt öt évben.

Az új jelentés azt állítja, hogy egyes uniós kormányok hozzájárulnak ahhoz, hogy megváltoztassák a holokauszt megértésének és emlékezésének módját.

“A magyar kormány minimálisra csökkenti országának felelősségét a népirtásban, rehabilitálja a háborús bűnözőket, és antiszemita írókat vezet be a nemzeti tantervbe” – jegyezte meg a holokauszt revizionista jelentés.

„Amikor egy lengyel miniszter megkérdőjelezi a lengyel részvételt a szomszédjukban élő zsidó százainak meggyilkolásában ott nagy a baj” – írták a jelentés szerzői.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .