A bili

0
211
Facebook

Az írja a derék újságíró az Magyar Nemzettől, csak úgy bele a lapba, hogy:
„Drága Bolgár úr Orbánra akarta önteni a bilit, de végül az egész a saját fejére borult.”

Ebből a címből sok minden látható. A hörrenő, elemi felháborodás ennek a libsibolsi gaztettnek a következménye, amelyre a miniszterelnök urat védő P kommandónak azonnal reagálni kell. Meg is tették szorgosan. Mint azt Szerzőtől olvashatni:

„Bolgár elvtárs a Népszavában, természetes közegében írt egy publicisztikát, ahol ravasz, rutinos bolsevikként kiragadott egy meglehetősen szubjektív jelentésből egy adatot, hogy azt felhasználja Orbán Viktor és a magyar kormány ellen.”

Nem fennakadva azon ostobaságon, hogy Orbán Viktor maga a magyar kormány személyesen, sőt maga az egész ország is, ezért fölösleges kétszer mondani, megállapíthatjuk, hogy Szerző szerint kiragadás ténye forog fenn. A Bolgárra aggatott jelzők azt a célt szolgálják, hogy a lap törzsolvasói, akik nem annyira értelmileg, hanem sokkal inkább érzelmileg ragadják meg a dolgokat, a hergelés hatására megfelelően ellenséges hangulatba kerüljenek a szóban forgó B. nevű libsibolsival. Azt a derék újságíró gondosan elhallgatja, hogy mire reagált Bolgár, ezért célszerű ismertetnünk, hogy az itteni olvasók ne maradjanak olyan elhallgatásos tudatlanságban, mint az MN szegény olvasói.

Bolgár az írását illetően öt témában szembesítette saját hazugságaival a miniszterelnököt. Ebből az MN derék újságírója egyet ragadott ki, hogy bemutassa a szóban forgó B. elvtárs rosszindulatát és egyben biliöntésben való járatlanságát is. Mivel az MN újságíróiról még véletlenül sem feltételezhető, hogy ne védenék meg a nagyfőnököt, ha képesek rá, megállapíthatjuk, hogy B. elvtársnak az ötből 4 esetben cáfolhatatlan igazsága van, hiszen a derék újságíró az MN-től ezeket szó nélkül hagyta, pedig, ha tudta volna, cáfolta volna mindet. De nem tudta.

Az MN újságírója által kiragadott ötödik hazugság egy érdekes kijelentés. Orbán azt mondta, hogy: „ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa”. Hogy ezt honnan tudja, azt nem közölte. Természetesen megértjük a miniszterelnök urat, hiszen ha néha kap is valamilyen információt valakitől, nem mondhatja, hogy például „Ezt Lázártól tudom”, mert akkor oda a nimbusz, hogy az országban ő a legokosabb. Ugyanakkor még véletlenül sem feltételezzük, hogy személyesen olvasta valahol, mert neki nem az a dolga, hogy a sajtót bújja információkért, ugyebár. Ő, ahogy maga is említette volt, mások által követhetetlen észjárással kormányozza országunk hajóját az európai hullámverésben. Van is baja a másoknak, azaz a többieknek!

Hát még nekünk.

Szóval a miniszterelnök úr nem olvas. Na, legfeljebb sportlapok, ha a válogatott játszik.

A helyzet tehát nagy valószínűséggel az, hogy ezt a bombasztikus kijelentést ő találta ki. Mint tudjuk, van migránsok elleni fal, az oktatás meg az egészségügy már rendőri felügyelet alatt áll (nagy is a kuss), a gazdaság baráti kézben, és őt legfeljebb Strasbourgban vagy Brüsszelben érik atrocitások, de például a Kálvin téren soha. Még ha odamenne se. Ilyen félelmetes biztonság Chicagoban elképzelhetetlen, gondolhatta a miniszterelnök úr, következésképpen ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Punktum. Mi más lehetne, tessék mondani? Jó, jó, a legtöbb migráns Romániából jön, ahol nincs védőfal ellenük, akik becsempészik őket, azokat nagy tömegben pont mi engedtük nemrég szabadon, Ausztria meg a többiek már Schengenből való kizárásunkat fontolgatják, ráadásul Chicago Amerikában van, de akkor is! Mert mi annyira vigyázunk a biztonságra meg a békére, hogy csak na. Főleg miniszterelnök úr. És ha ő úgy érzi, hogy Magyarország az, akkor abban nincs vita!

Persze az a Bolgár nevű, aki tele van gyűlölettel meg rosszindulattal, kezdte azt hinni, hogy ő egy újságíró, és utána ment a dolgoknak, ahogy kell. Ki is derítette, hogy létezik egy lista, mégpedig a Globális Békeindex (angolul: Global Peace Index, rövidítve: GPI), amely a nemzeteket és a régiókat békességük és közbiztonságuk relatív helyzete alapján rangsorolja. Ezen a listán Bolgár szerint nem vagyunk a világ tíz legbiztonságosabb országa között, pedig ott hét európai ország található: Izland, Írország, Ausztria, Svájc, Portugália, Dánia és Szlovénia. Tehát Orbán hazudott. Írja ő, mégpedig gátlástalanul.

Nem csoda, hogy az MN derék újságírója annyira felháborodott, hogy rögtön igazságszomja támadt. „Öntsünk tiszta vizet a pohárba!” írja. És már önti is. Mint ő maga járt utána, a listán Magyarország a 14. helyen található, ráadásul a múlt évhez képest négy helyet még javítottunk is. Mi vagyunk a legjobb helyen azok országok közül, amelyek közvetlen szomszédságában háború dúl, hiszen ugyanott Lengyelország csak 32-dik. Bizonyám, drága Bolgár úr!

Hát igen. Nagy kijelentés, erős kijelentés, NER laphoz illő kijelentés, bár egy-két gond van vele.

  • Például az, hogy Orbán nem azt mondta, hogy tizennegyedikek vagyunk, hanem hogy elsők.
  • Aztán még, hogy Orbán nem azt mondta, hogy azon országok között, amelyek közvetlen szomszédságában háború dúl, hanem hogy Európában elsők.
  • Ráadásul Orbán ezzel a migránsokra utalt, amelyek Nyugat-Európában vannak, nálunk meg nincsenek, azaz a kijelentéséhez a háborúnak nincs köze.

Ebből következően Orbán hazudott, Bolgárnak meg igaza van. Ötödszörre is.

Szerző próbál még javítani nagyfőnöke nyomorult helyzetén, és azt írja, „Tehát ez a szervezet egyértelműen a háborúk befejezése és a béke mellett szólt.”. Hogy ezzel a hülyeséggel mit akar, az rejtély, mert békegalambságban Európát tekintve ugyan Orbán az első, de itt másról van szó, ha még nem vette volna észre. Javaslom neki olvasgatásra ezt.

Egy újságírónak mindig jól jön, ha megtud valamit arról, amiről eddig fogalma sem volt.

Számomra a nemtudása persze természetes, viszont a legnagyobb rejtély, hogy honnan van a fölénye, mikor a végére azt sikerül odabiggyesztenie, hogy:

„Drága Bolgár úr, aki minden megszólalásában a háborúpárti baloldallal fúj egy követ, ezt már elfelejtette idézni. Ejnye-bejnye! Orbán Viktorra akarta borítani a bilit, de végül a saját fejére sikerült önteni az edény tartalmát. De legyünk jóindulatúak. Ez lehet, hogy csak a kor velejárója, ezért érdemes őt rendszeresen figyelmeztetni a szelektív memóriájára.”

Tisztára olyan, mint mikor valaki bohócsipkában ugrándozik a Körút közepén a csilingelő villamosok meg a dudáló autók között, egy lábost ver fakanállal, bele-bele rúg a túl közel kerülő kocsik oldalába, és közben odakiabál az egyik ablakból őt döbbenten néző ottlakónak:

Hogy te milyen hülye vagy!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .