Orbán egykor milliárdos rokona:” szégyellem leírni, hogy hajléktalan lettem!”

0
484
Facebook

Vitézy Tamás, Orbán távoli rokona, Vitézy Dávid nagybátyja, nemrég még benne volt a pixisben: a száz leggazdagabb magyar közé sorolták. Foglalkozott a miniszterelnök megbízásából az Ukrajnán keresztül érkező földgáz importtal, kormányt támogató újságokat adott ki és kisebb turisztikai birodalma is volt Horvátországban, ahol Orbán Viktor szívesen nyaral.

Hogy vált hajléktalanná az egykori milliárdos? A 24.hu beszámolója szerint épp csak elment  bevásárolni a piacra, és mire hazaért, már nem tudott bemenni, mert a zárat lecserélte az új tulaj a Máramaros út 47-ben. A maffia állam gengszter trükkjei között ez igencsak ismerős, de “családon belül” viszonylag ritka. Orbán jó maffia főnökként óvja családját, de Tony Soprano is agyonlőtt néha egy-két távolabbi rokont. Hogy merészelte kipaterolni Orbán rokonát az új tulaj? Úgy, hogy nem akárkiről van szó: Jellinek Dániel, aki elárvereztette az ingatlant,  olyan oligarcha, aki ma is benne van a pixisben.

A kétségbeesett Vitézy Tamás kihívta a rendőrséget, de az új tulaj papírokkal igazolta: végrehajtási eljárásban megvették, és már a lakcímkártyát is kiváltották.

“Minden ruhám, pénzem, a laptopom, az irataim mind bent maradtak a házban. Ezt elmondtam az új tulajdonosnak, de ő csak flegmán így válaszolt: ”Ha nem tetszik valami, akkor jelentsem fel őket! Ez meg is történt. Megjegyzem, hogy Fanni lányom ugyanígy járt karácsonykor a házában Balatonalmádiban” – írta a Facebookon a hirtelen hajléktalanná váló ex milliárdos.

Gengszterek egymás közt?

Vitézy Tamás a Facebookon azt is megírta, hogy korábban már többször is feljelentette Jellinek Dánielt, de hiába. Vitézy nem spórolt az eposzi jelzőkkel: az oligarchát “maffia kapcsolatokkal rendelkező bűnözőnek” nevezte. Válaszul Jellinek is beperelte Vitézyt. Végül a Kúria kimondta: Jellinek olyan közszereplő, akinek el kell viselnie az ilyenfajta kritikát.

Mi lesz Vitézy Tamással, a miniszterelnök egykor kegyelt távoli rokonával?

“valóban hajléktalan vagyok és hamarosan hontalan is”

– írta Facebook bejegyzésében vagyis lehet, hogy még ki is utasítják Magyarországról, ahol pártunk és kormányunk naponta teszi le a nagy esküt: nálunk jogállam van! Csakhogy Brüsszelben már senki sem hisz nekik: nem is jönnek a befagyasztott eurómilliárdok. Közben Orbán brüsszeli emberei kétségbeesetten azzal érvelnek: Bulgáriában és Romániában ugyanígy alkalmaz maffia módszereket a hatalom, amely velejéig korrupt. Ezzel Brüsszelben is tökéletesen tisztában vannak, ezért is választottak főügyészt Romániából, de mind Bukarestnek mind Szófiának van annyi esze, hogy nem bírálják nyíltan az Európai Unió vezetőit, és beléptek az európai ügyészségbe, melytől Orbán úgy retteg mint az ördög a tömjénfüsttől. Magyar Péter viszont a szombati tüntetés során megerősítette: ha hatalomra kerül, akkor az első dolga lesz Magyarország beléptetése az európai ügyészségbe. A Tusk kormány így is tett, és Lengyelország az utolsó centig megkapta a korábban befagyasztott eurómilliárdokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .