Ki fizeti Pokorni takarítónőjét?

0
1036
Facebook

A XII-ik kerület távozó polgármestere ellen vizsgálatot indított a budapesti rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés gyanúja miatt, mert a Kétfarkú Kutyapárt feljelentése szerint Pokorni házában is egy önkormányzati alkalmazott takarít. A fideszes polgármester tagadja a vádat, azt hangsúlyozva, hogy ő fizeti az önkormányzati alkalmazottat, aki a házát takarítja.

Mint cseppben a tenger, remekül megmutatkozik ebben a kardinális kérdésben a magyar belpolitika morális és intellektuális válsága: miért ebben a jelentéktelen ügyben támad az ellenzéki Kétfarkú Kutyapárt? Miért nem azokat a milliárdos ingatlanüzleteket veszi elő, melyek miatt a Fidesz elveszítette a XII-ik kerületet, ahol maga Orbán Viktor miniszterelnök is lakik, és amely 1990 óta mindig jobboldali volt?

Pokorni Zoltán már jóval az önkormányzati választás előtt jelezte Orbán Viktornak, hogy el fogják veszíteni a kerületet, ha a miniszterelnök nem állítja le rokonai, barátai és üzletfelei nyomulását Budapest egyik legdrágább kerületében, ahol szembeötlő Tiborcz István, Mészáros Lőrinc és mások ingatlanszerzése és építkezései, melyek borzolják a lakosság idegeit egy olyan időszakban amikor csökken az átlagpolgár életszínvonala.

Orbán Viktor válasza ez volt: Business First! Első az üzlet! Pokorni ezek után jelezte, hogy nem indul a választáson, melyet a Fidesz nagy különbséggel el is veszített méghozzá a Kétfarkú Kutyapárt javára. A választók többsége proteszt szavazattal fejezte ki véleményét a Fidesz oligarchiáról, amelyik mindent lenyúl anélkül, hogy bármifajta teljesítményt nyújtana.

A hatalom eltiporja azokat, akik szemben állnak vele

A Kétfarkú Kutyapárt is pontosan tisztában van azzal, hogy milliárdos ingatlanbotrányok vannak a kerületben, melyek a miniszterelnök családjához és hűséges oligarcháihoz kötődnek, de nem mer ezzel előállni, mert jól ismeri Orbán Viktort: aki megpróbálja keresztezni a hatalom útját az ellen mindent bevetnek. Az adóhivataltól a titkosszolgálatig nem beszélve a médiáról.

Rogán Antal, a sötétség birodalmának ura, aki Orbán Viktor megbízásából leszámol mindenkivel, aki megpróbál szembeszállni a hatalommal.

Ezért támadja a Kétfarkú Kutyapárt Pokorni Zoltánt, aki fogatlan oroszlán immár. A rendőrség ellene nyomoz, nem a milliárdos oligarchák ellen. Tragikomikus, de ez a magyar realitás.

Ezért is válhatott politikai sztárrá pillanatok alatt Magyar Péter, aki nem fél kimondani a kínos igazságot: a nemzeti együttműködés rendszerének tizennégy éve alatt Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb országa lett!

Ezzel az állítással szemben Rogán Antal jól olajozott gépezete is tehetetlen. Ezért is beszélt Orbán Viktor Tusnádfürdőn szinte kizárólag a világpolitikáról, mert a hazai ügyekben nem volt semmilyen mondanivalója. Sőt, egészen tragikomikus módon bejelentette az ideológiák végét. Amiből arra lehet következtetni, hogy Orbán Viktornak nemcsak a pénze és a szerencséje fogyott el, de semmilyen ötlete sincsen arra: miképp lehetne ezen változtatni?

Zsákutcában hol van előre?

Megbukni sokféleképpen lehet, de Orbán nem vonulhat nyugdíjba, nem távozhat úgy mint Pokorni Zoltán, mert a bukott miniszterelnök és rokonsága nem tud elszámolni a lopott vagyonával! Persze Orbán kiegyezhet az USA nagykövetséggel: hagyják futni a lopott vagyonnal, ha békésen távozik. De hát Orbán harcolni akar: ezért várja Trumpot, a 10 millió dollárral megvett jóbarátot, aki ugyan egy dollárt sem ad neki, de nem is akarja levenni őt a sakktábláról. Hagyja megbukni egyedül…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .