120 perc – 2018. január 19. 10:00

0
415

Orbán: a “Stop Soros” törvénycsomag új helyzetet teremt

A migrációs törvénycsomag új helyzetet teremt, mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Stop Soros névvel illetett törvénycsomagról. Arról is beszélt, a tavaly az országba érkezett 1300 menekült kapcsán, hogy Magyarország politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít be az országba, de ha úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat biztosítanak. (Kossuth Rádió/MTI)

Az Együtt közös éjszakázásra hívta Tarlóst az utcán

A főpolgármester 2018. január 12-i sajtótájékoztatója alapján munkacsoportot hozott létre a hajléktalanprobléma kezelésére, azzal a céllal, hogy – megfogalmazása szerint – a budapesti aluljárók funkciójuknak megfelelő állapotba kerüljenek. Az Együtt szerint a hajléktalanság nem rendészeti, hanem szociális kérdés, ezért elnökségének tagjai arra kérik Tarlós Istvánt, hogy töltsön velük egy éjszakát az utcán, hogy eldönthessék ezt a vitát. (Együtt sajtóközlemény)

Elutasította az orosz alkotmánybíróság Navalnij panaszát 

Elutasította az orosz alkotmánybíróság Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus kérését, hogy vizsgálják felül azt a döntést, amelyben törvényi előírásokra hivatkozva megtiltották indulását a márciusi elnökválasztáson. A Központi Választási Bizottság (CIK) arra hivatkozott, hogy Navalnij gazdasági bűncselekmény miatt 2017-ben felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ezért tíz évig nem indulhat jelöltként választásokon. Navalnij ezzel szemben azt állította, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) neki adott igazat az elítéltetése ügyében, és nem vesztette el passzív választójogát. (MTI)

Zaklatási botrányba keveredett az ENSZ

Az ENSZ irodáiban virágzott a szexuális zaklatás. Több tucat korábbi és jelenlegi dolgozó szerint a hallgatás kultúrája volt érvényben a szervezetnél: a zaklatókat nem vonták felelősségre, az áldozatok pedig eltűrték a nem megfelelő viselkedést. A visszaélések a szóbeli zaklatástól egészen a nemi erőszakig terjedtek a Guardian által meginterjúvolt alkalmazottak szerint. (Guardian)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .