Orbán mást mond, de ugyanazt gondolja, mint Pintér

0
670

„Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja, vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását”. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amikor a kormányzat által “Stop Soros” névvel illetett tervezetről kérdezték.

Két nappal ezelőtt Pintér Sándor még egészen mást mondott. Amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, a belügyminiszter szerint „„Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben a távolságtartást.””

Pintér Sándor nem egy sértődött fideszes, nem valamelyik ellenzéki párt embere, hanem Orbán Viktor kormányának a belügyminisztere. Azt gondolhatnánk, hogy a derék urak megbolondultak, és most összevissza beszélnek. Egyikük ezt mondja, a másik meg azt.

A látszat azonban csal, hiába mond Orbán mást, mint Pintér. A lényeg ugyanaz, hiszen mindketten tudják, amit rajtuk kívül még sokan az országban. Hogy mindez csupán szemfényvesztés, a népnek szóló cirkuszi mutatvány – a Soros terv legföljebb a kormány propagandájában létezik.

Látszólag összevissza beszélnek az urak, de van benne rendszer: fenn kell tartani, és ha lehet, fokozni a gyűlölet már amúgy sem alacsony szintjét. Mert inkább Soros legyen a téma, mintsem Tiborcz  István, a miniszterelnök veje, akinek üzletelése miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálatot folytat Magyarország ellen. És azt sem akarják a hatalom urai, hogy az emberek Kósa Lajos 82 éves, aktív korában védőnőként dolgozó édesanyját emlegessék, aki egy fél sertéstelepet vásárolt Mátészalkán, majd ehhez még mintegy 120 millió forintnyi állami támogatást is kapott.

Orbán Viktornak és Pintér Sándornak semmi sem drága, a fő, hogy ne Mészáros Lőrinc világrekordnak számító gazdagodásáról beszéljenek az emberek. Amíg övék a hatalom, mindent megtehetnek, sem ellenőrizni, sem számon kérni nem tudja őket senki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .