A felújítási pénz bánja. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Azt nem árulja el, hogy mit, de valamit venni készül a kormány 30 milliárdért, harmadát az Iparművészeti Múzeum felújításának pénzéből. Ugyanezzel a lendülettel átcsoportosít 1,8 milliárdot, például 240 milliót a versenysport javára.

Csaknem 32 milliárd forint belső átcsoportosításáról határozott a kormány. A legújabb Magyar Közlönyben megjelentek szerint “társasági részesedés megszerzésére” 30 milliárdot szánnak. Az nem derül ki, hogy mit akarnak venni.

Az viszont látható, hogy 9,822 milliárdot az Iparművészeti Múzeum felújításából vesznek el. A maradékot egyéb, például pénzügyi kiadások terhére helyezik át.

Ezzel egyébként jócskán megvágják az iparművészeti felújítási költségvetését.

Tavaly augusztusban 25 milliárdos kivitelezési keretről beszélt a főigazgató. Ebből tehát csaknem tízmilliárdot elvesznek.

Egy másik határozatban 1,843 milliárdot csoportosítottak át. A legnagyobb tétel, 847 millió forint az Országos Sportegészségügyi Intézet beruházására és felújítására (nagyjából fele-fele arányban) megy el. Általában a gyógyító-megelőző ellátásra, beruházásra és felújításra 325 milliót szánnak. Majdnem ennyit kap a határon átnyúló agrár- és környezetvédelmi feladatok támogatási kerete, működési kiadásokra. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltára 130 millióból beruházást hajthat végre.

És biztos, ami biztos, a versenysportnak is odaadnak újabb 240 millió forintot. Bővebb megjelölés ezen a soron sincsen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .