Tíz éve történt – Lerakták az ETO park alapkövét

0
911

Aki azt gondolja, hogy a stadionépítés Orbán Viktor kormányának a találmánya, az téved. 2007. november 8-án arról írt a Független Hírügynökség, hogy a győri stadion környezetében épülő sport-, szabadidő- és kereskedelmi központ a jövő év végére készül el és a tervek szerint mintegy 5o milliárd forintba kerül.

A Questor Csoport 2oo1 – ben vásárolta meg a területet azzal a céllal, hogy a stadion rekonstrukcióján túl, szabadidőközpontot hoz létre a 17 hektáros területen. Az első ütemben elkészült az új klubépület, a Fehér Miklós Kollégium valamint a stadion nyugati lelátója.

A leendő szabadidő- és kereskedelmi központ négyszintes lesz, ebben többek között üzletek, áruházak, sport- és szórakoztató létesítmények kapnak helyet – mondta a Független Hírügynökségnek Klement Tibor az ETO Park ügyvezetője.

A beruházás keretében egy száz szobás hotel és egy sportrehabilitációs központ is épül,

ezeket a tervek szerint 2oo8 végén adják át. A multifunkcionális intézmény reményeink szerint több száz új munkahelyet teremthet – tette hozzá Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .