Putyinnak fáj a karja a védőoltás után

0
865
Facebook

A 69 éves államfőt kedden oltották be – állítása szerint egy orosz vakcinával. Még a legbizalmasabb embereinek sem árulta el, hogy melyikkel.

Az orosz sajtó arról faggatja Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint, hogy vannak-e mellékhatások?

“Igen, vannak. Fáj az a karom, amelyikbe az oltást kaptam. Ezenkívül úgy éreztem, hogy lázas vagyok. Megmértem a hőmérsékletemet, de semmi!” – mondta az Rtv orosz televíziónak.

Putyin egyrészt azért vállalkozott a védőoltásra, mert az Európai Unióban folyamatban van a Szputnyik V vakcina jóváhagyása. Az európai Gyógyszerügynökség egyik fejese orosz rulettről beszélt mondván, hogy maga Putyin sem próbálta ki a saját szerét.

Az elnök döntésének másik oka az, hogy Oroszországban is egyre jobban pusztít a korona vírus járvány, a halottak száma hamarosan meghaladja a 100 ezret. Közben viszont az oroszoknak csak a kisebbsége – 38%-bízik a hazai oltóanyagban.

Vlagyimir Putyin szerint a nyájimmunitást Oroszországban a nyár végére érhetik el, így akkor kezdődhetnek el a lazítások.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .