Mivel oltották be Putyint?

0
661
Facebook

Azt mondta az orosz elnök, hogy a nyilvános oltás megrendezett esemény. Putyin az egyes számú orosz televízió munkatársának elmondta: még legközelebbi emberei sem tudják, hogy mivel oltották be az elnököt! Annyit elárult, hogy orosz volt a vakcina, de azt nem mondta meg, hogy melyik a három közül? – írja a moszkvai hatalomhoz közelálló Rt.com portál.

Ezt csak az orvosom tudja, őt meg köti a titoktartás – válaszolta mosolyogva minden  oroszok 69 éves elnöke. Akitől azt is megkérdezték: miért nem a nyilvánosság előtt hajtották végre az oltást, melyet Putyin sokáig húzott-halasztott.

“Ha valaki át akarja verni az embereket, akkor a mi szintünkön ez gyerekjáték”

– mondta az orosz elnök , aki a Covid-19 járvány kezdete óta védő buborékban él.

Már csaknem 100 ezer halottja van a járványnak

Oroszországban a hivatalos adatok szerint a Covid-19 járvány eddig több mint 97 ezer ember életét követelte. A fertőzöttek száma meghaladta a 4,5 milliót a 140 milliós országban.

Oroszországban folyik az oltási kampány, de az emberek eléggé bizalmatlanok. A Levada közvélemény kutató intézet szerint a polgárok mindössze 38%-a bízik az orosz vakcinákban.

Oroszország a Szputnyik V oltóanyagot csaknem 60 országba exportálja – köztük Magyarországra is.

Az Európai Unió gyógyszerészeti ügynöksége jelenleg vizsgálja az oltóanyagot, mellyel Magyarországon már többezer embert beoltottak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .