Petíció indult Andy Vajna tévéje miatt

1
2145
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egyre többen dühösek, amiért a magyar szurkolók túlnyomó többsége nem láthatja a spanyol bajnokikat. A spanyol liga elnökét kérik, hogy tegyen valamit.

A spanyol foci rendkívül népszerű Magyarországon, köszönhetően elsősorban a rengeteg Barcelona- és Real Madrid-szurkolónak. A La Liga meccseit évekig a Sport TV közvetítette, idén azonban az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Csoport vette meg a közvetítési jogokat. Ott pedig úgy döntöttek, hogy a spanyol bajnokikat a nemrég elindított Spíler 2 csatornán adják.

Csakhogy ezt a csatornát nagyon kevesen tudják nézni,

mindössze százezer háztartásban elérhető. A nagy szolgáltatókkal ugyanis nincs szerződése.

Ugyan a Magyar Telekom hétfői közleménye szerint folyamatosan tárgyalnak, de a cég vezérigazgatója csütörtökön egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a megállapodás még messze van. A UPC-vel sem sikerült még megegyezniük, nem beszélve a harmadik nagy szolgáltatóról, a Digiről, ahol ráadásul neheztelhetnek is a TV2 Csoportra, hiszen több közvetítési jogot pont előlük vettek meg.

Így aztán

hiába van rengeteg rajongója a spanyol focinak Magyarországon, tévében nem tudják nézni a meccseket.

Ezért egy petíció is indult, „a spanyol futball magyar szurkolói” aláírással. Ebben a Spanyol Labdarúgóliga elnökéhez, Javier Tebashoz fordulnak, és azt írják: tarthatatlan állapot, hogy a magyar háztartások mindössze 3%-ában nézhetőek a meccsek, pedig már három forduló is lement a bajnokságból.

A petíció szerint ezzel a magyar jogtulajdonos nem teljesíti a kötelezettségeit, mert nem juttatja el a meccseket a fogyasztókhoz, így

„százezrek kényszerülnek arra, hogy illegális csatornákon kövessék a világ legjobb meccseit”.

Így Javier Tebastól „azonnali és határozott” közbenjárást kérnek. A petíciót már több ezren aláírták.

1 hozzászólás

  1. Eddig is utáltam az adócsaló rohadékot!!Most aztán egyenesen kinyírnám a La liga miatt!!Ahova ezek beteszik a lábukat kő kövön nem marad…Miért nem volt jó az eddigi gyakorlat????Mocskos fityisz BANDA!!Hol tudom százszorosan aláírni a petíciót????

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .