Deréktól lefelé megbénult az olimpiai bajnok

0
1359

Ez sz…r, de ez van!- mondta a sajtónak a 27 éves kétszeres olimpiai bajnok Kristina Vogel, aki júniusban egy edzésen összeütközött egy társával és azóta kórházban ápolták.

Egy ideig mesterséges kómában tartották, majd megműtötték, de hiába. Deréktól lefelé megbénult.

Sosem fogok járni többé! – mondta a londoni és a rioi olimpia kerékpáros bajnoknője, aki ezen kivül még 11 világbajnoki aranyérmet is szerzett. Azonnal tudtam, hogy nagy baj van!

Valaki levette a cipőmet, és nem éreztem semmit!

Ez van, el kell fogadnom! Most már túl vagyok ezen – nyilatkozta Kristina Vogel, aki Kirgizisztánban született, de az aranyérmeket már Németországnak nyerte.

A német közvéleményt rendkívüli mértékben megrázta a kétszeres olimpiai bajnoknő súlyos balesete, mert újra kiderült, hogy az élsport igen veszélyes foglalkozás. Az is megtörténhet, hogy egy 27 éves bajnoknő egész életére béna lesz deréktól lefelé, holott Kristina Vogel még nem is oly rég újabb győzelmekre készülve jelentette ki: aki nálam gyorsabban hajt, az biztosan aranyérmes lesz…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .