Óvodások a politika célkeresztjében

0
67

Amint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, nemrégiben a csepregi óvodások is találkoztak a politikával. Akkor egy felújított út átadása volt az alkalom arra, hogy térden állva – igaz, szalmát terítettek alájuk – örüljenek a polgármester megjelenésének. A hivatalosságok a Luca-napi népszokással, a kotyolással igyekeztek magyarázni a dolgot, de az ügy azért így is elég kínos volt.

Legújabban a józsefvárosi óvodákban a gyerekeknek 3000 forintos játékutalványokat osztogattak Kocsis Máté fideszes polgármester áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánó sorai kíséretében. Ez utóbbit az olvasni még nem, vagy alig tudó gyerekek nyilván nagyra értékelték. Az igazi célközönség persze nem a gyerekek voltak, hanem a szüleik, akiknek inkább élelmiszercsomagokra, ruhákra és nem utolsó sorban pénzre volna szükségük.

Simicskó István honvédelmi miniszter nemrég váratlan látogatást tett egy óvodában, a Fidesz Erzsébet- és terézvárosi jelöltje óvodákat látogat és az őt az óvodások körében ábrázoló képeket Facebook-oldalára kiteszi.

Két évvel ezelőtt a zákányi óvodások Weöres Sándor verseivel szórakoztatták a határainkat védő katonákat, azt megelőzően pedig a mórahalmi gyerekekkel a kormányablakot dicsőítő rigmusokat szavaltattak.

Hozzávetőlegesen még négy hónap van a választásokig. Utána bizonyára békén hagyják az óvodásokat, és a gyerekek visszatérhetnek kedvenc játékaikhoz: a kislapáthoz és a kisautóhoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..