Orbán nélkül is működik a világ

1
1209
Facebook

Azzal, hogy az USA elnöke nem hívja meg Orbánt a demokrácia-csúcstalálkozójára, világos megvilágításba helyezi véleményét a magyarországi fejleményekről. Ugyanakkor egy érzékeny ponton üti Orbánt, leértékeli.

Biztos eredmények nem várhatók a „Demokrácia csúcstalálkozójától”, amelyre Joe Biden amerikai elnök hívta meg a demokratikus világ miniszterelnökeit. Ennek szimbólikus jelentősége van.

Pontosan ezért olyan fontos, hogy Magyarország az egyetlen uniós ország, amelyik nem kapott meghívást.

Az amerikai kormány rossz szemmel nézi, hogy Orbán Viktor lebontja a demokráciát Magyarországon. A miniszterelnök számára ez a legrosszabb pillanatban jön pillanatban jön. Jövőre általános választások lesznek, amelyeket minden óvatos óvintézkedés ellenére elveszíthet.

A látványos kizárás egyben csapás egy olyan üzleti modellre is, amellyel Orbán eddig pontokat szerzett híveivel. Ügyesen sikerült elérnie, hogy Magyarország nagyobb nemzetközi szerepet vállaljon, mint azt mérete és gazdasági ereje tükrözné. Kiszámított destruktivitással sokat ért el az EU-n belül, és Oroszországot és Kínát európai hídfőként szolgálta érdekeik érdekében. Ez a politika akkor érte el tetőpontját, amikor Donald Trump volt az amerikai elnök.

És most Orbán már nem ülhet az asztalhoz – miközben ott vannak mások, akiknek a demokratikus hitelessége semmivel sem jobb, mint az övé. Ez a geopolitikai fronton is leértékeli.

1 hozzászólás

  1. Szívós kis parazita ez az orbán…Ki tudja mivel hitegeti most Macront, hogy az érdemesnek tartja iderepülni és tárgyalni vele ? Lehet, hogy ez most történik meg utoljára ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .