Még mindig van veretlen csapat az NFL-ben

0
794

Fordulatos meccsen maradt veretlen a Kansas City Chiefs, a sok sérülés által sújtott Washington Redskinst tudták megverni a hétfő éjszakai meccsen.

A szezon eddigi egyetlen veretlen csapatához, a Kansas City Chiefshez az a Washington Redskins látogatott, amelynek irányítója, Kirk Cousins még soha nem nyert hétfő esti mecset. A hazaiaknál két nagy hiányzó is volt (a már korábban az egész szezonra kidőlt Eric Berry mellett): a szélső linebacker Dee Ford, és a brazil rúgó, Cairo Santos, akit sérültlistára kellett tenni, helyette egy újoncot igazoltak, Harrison Butkert.

A meccs nagy kérdése az volt, tud-e valamit kezdeni a vendégcsapat a hazaiak futásaival. A Chiefs újonca, Kareem Hunt eddig több mint 400 yardot futott (ezzel vezette a ligát), ráadásul

szinte hihetetlennek számító, 8 yard fölötti átlaggal,

a Redskinsnek viszont a legjobb volt a futás elleni védelme a meccs előtt.

Az elején futásokkal haladt a Redskins, aztán váratlanul Cousins adott egy hosszú passzt, Terrelle Pryornak – 44 yardos touchdown lett a vége, ráadásul a liga egyik legjobb cornerbackje, Marcus Peters mellett kapta el, 0-7.

A Chiefs első drive-ját egy sack hamar megállította, a Redskins viszont a futásokat és a passzokat váltogatva jól haladt, egy negyedik kísérletet maga Cousins futott meg. Szerencséjük is volt: egy labdavesztést videózás után vontak vissza. A kétyardos vonalon azonban megállították őket a védők, maradt a mezőnygól: 0-10.

A futásokat jól állította meg a Redskins –

Alex Smith viszont elkezdett passzolni,

így a Chiefs is haladt. A második negyed elején aztán maga is megfutott egy first downt, a drive végén azonban egy újabb sack miatt kiszorultak a mezőnygóltávolságból, maradt a punt.

A következő drive-ban azonban sikerült a védőknek megállítani a Redskins támadóit, ráadásul megsérült a vendégek legjobb falembere, Trent Williams. A Chiefs megint csak a félpályáig jutott el,

feltűnő volt a támadófal gyengélkedése.

Williams visszatérhetett, de egy elejtett passz miatt hamar megállt a Redskins támadása. A Chiefs viszont végre végigment a pályán, Alex Smith Travis Kelcenek adott egy TD-passzt, 7-10.

Sőt, mivel a védők nagyon hamar megállították a vendégeket, a Chiefsnek még maradt egy perce a félidő végén. Alex Smith pedig előbb futott 33 yardot, majd adott egy hosszabb passzt Kelcenek, az újonc rúgó azonban 46 yardról mellé rúgta a labdát, maradt a 7-10 a félidőben. Ugyanakkor

megsérült a legjobb washingtoni védő, Josh Norman,

eltört a bordája, valószínűleg hetekig nem játszhat majd.

https://twitter.com/NFL/status/915033128019779584

Ez meg is látszott a második félidő első drive-ján, jól haladt a Chiefs, ráadásul védő-szabálytalanságok miatt is sokat haladtak előre, végül Alex Smith vitte be fél yardról a labdát, 14-10.

De megint jött a Redskins: Cousins Vernon Davisnek adott egy 69 yardos passzt, ezután egy rövid passz Ryan Grantnek is elég volt a TD-hez, 14-17.

A vendégek védelme rengeteget volt a pályán, így kezdett fáradni,

újabb hosszú drive-ot vezetett a Chiefs, végül mezőnygóllal egyenlítettek a negyed végén, 17-17. A következő drive-ot pedig megállították a Chiefs-védők, nagyon hamar jöhetett megint a hazai támadás.

Nem volt elég a fáradtság, sorra jöttek a kisebb-nagyobb sérülések is a Redskins védelmében, így Kareem Hunt is egyre többet tudott futni, de végül megint csak mezőnygólig jutott a Chiefs: 20-17.

Kevesebb, mint öt perce maradt a Redskinsnek, kicsit meglepő módon

elsősorban Cousins futásaival haladtak előre,

de aztán nem sikerült a bravúrelkapás Josh Doctsonnak az endzone-ban. Egyenlíteni azért így is sikerült egy mezőnygóllal, 20-20.

47 másodperce maradt a Chiefsnek, az első félidőhöz hasonlóan, és Smith megint sikeresen vezette végig a csapatát, Butker pedig ezúttal berúgta 43 yardról a mezőnygólt, 23-20.

Négy másodperc maradt, oldalpasszokkkal próbálkoztak még a vendégek előremenni, de közben elejtették a labdát, amit ráadásul Justin Houston touchdownra vitt vissza, 29-20-ra nyertek így a hazaiak.

Alex Smith ismét nagyszerűen játszott, 293 yardot és egy TD-t passzolt, 56 yardot és egy TD-t futott. Kareem Hunt is megint 100 futott yard fölé jutott. A Redskinsnél viszont Cousins lett a legjobb futó, 38 yarddal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .