Csökkentik az e-vasútjegy árát

0
1211

Olcsóbbak lesznek a magyarországi vasúttársaságok e-vonatjegyei december 10-től: az automatás vásárlásoknál öt százalékkal, az otthon nyomtatott vagy mobilon bemutatott jegyeké pedig tíz százalékra nő. A MÁV-START egyes járataira 20 százalékkal csökkentheti az e-jegyek árát – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A vasúttársaságok 2013 óta kínálják három százalékkal olcsóbban az otthon nyomtatott vonatjegyeket, most újabb, 10 százalékig terjedő kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre.

Az utasok a menetrendváltástól – december 10-től – öt százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg vagy vehetik át jegyeiket jegykiadó automatából. A díjcsökkenés nemcsak az alaptarifában,

hanem az egyéb kedvezményekre, felárakra is érvényesíthető.

Az alacsonyabb kihasználtságú járatokra húsz százalékkal olcsóbban kínálhatják az e-vonatjegyeket. A kedvezményes körbe elsősorban az utazási csúcsidőn kívüli, jellemzően hajnalban, késő este, szombaton délután vagy vasárnap délelőtt közlekedő vonatok kerülhetnek be.

A nagyarányú kedvezménnyel várhatóan a Budapest-Szombathely-Zalaegerszeg, Budapest-Tapolca, Budapest-Nagykanizsa-Keszthely, Budapest-Pécs, Budapest-Sátoraljaújhely-Eger, Budapest-Záhony, Budapest-Lökösháza, Budapest-Szeged vonalakon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő egyes vonatok utasai élhetnek.

A kedvezmények kizárólag jegyekre szólnak, bérletvásárlásra nem vehetők igénybe, de a GYSEV szolgáltatásaira is érvényesek.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .