Kezdőlap Címkék E-jegy

Címke: e-jegy

Csökkentik az e-vasútjegy árát

0

Olcsóbbak lesznek a magyarországi vasúttársaságok e-vonatjegyei december 10-től: az automatás vásárlásoknál öt százalékkal, az otthon nyomtatott vagy mobilon bemutatott jegyeké pedig tíz százalékra nő. A MÁV-START egyes járataira 20 százalékkal csökkentheti az e-jegyek árát – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A vasúttársaságok 2013 óta kínálják három százalékkal olcsóbban az otthon nyomtatott vonatjegyeket, most újabb, 10 százalékig terjedő kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre.

Az utasok a menetrendváltástól – december 10-től – öt százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg vagy vehetik át jegyeiket jegykiadó automatából. A díjcsökkenés nemcsak az alaptarifában,

hanem az egyéb kedvezményekre, felárakra is érvényesíthető.

Az alacsonyabb kihasználtságú járatokra húsz százalékkal olcsóbban kínálhatják az e-vonatjegyeket. A kedvezményes körbe elsősorban az utazási csúcsidőn kívüli, jellemzően hajnalban, késő este, szombaton délután vagy vasárnap délelőtt közlekedő vonatok kerülhetnek be.

A nagyarányú kedvezménnyel várhatóan a Budapest-Szombathely-Zalaegerszeg, Budapest-Tapolca, Budapest-Nagykanizsa-Keszthely, Budapest-Pécs, Budapest-Sátoraljaújhely-Eger, Budapest-Záhony, Budapest-Lökösháza, Budapest-Szeged vonalakon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő egyes vonatok utasai élhetnek.

A kedvezmények kizárólag jegyekre szólnak, bérletvásárlásra nem vehetők igénybe, de a GYSEV szolgáltatásaira is érvényesek.

MTI/FüHü

Ismét követelik Dabóczi leváltását

0

Megszólalt az első párt a Budapesti Közlekedési Központ bíróság által is kimondott tisztességtelen bírságolási gyakorlatával és azzal kapcsolatban, hogy a BKK gyakorlatilag lesöpörte azt az asztalról.

A Demokratikus Koalíció közleményben követelte Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató menesztését azt követően, hogy a közlekedési társaság az indexnek kinyilvánította, hogy szerintük a pótdíj mértéke nem is tisztességtelen mértékű. Kifejtették, hogy egy bírói ítélet még nem tekinthető konzekvens bírói gyakorlatnak, s jogi kötelezettséget sem ró a BKK-ra, ezért nem tervezik, hogy a pótdíj mértékének a megváltoztatására javaslatot tegyenek a fővárosi önkormányzatnak – idézte a portál a BKK-tól kapott választ.

Mint emlékezetes, a bíróság kimondta, hogy a menetjegy árához képest 92-szeres pótdíj kiszabása tisztességtelen volt egy valóban érvényes jegy, illetve bérlet nélkül utazótól.

Nem az első eset

Nem először követelik Dabóczi leváltását, amit eddig Tarlós István főpolgármester rendre megtagadott. Legutóbb a FÜHÜ-nek cáfolta a vezérigazgató leváltását az elrontott e-jegyrendszer miatt, mert mint mondta, „a hibát nem a BKK követte el”.

Tarlós cáfolja, hogy leváltaná a BKK vezérét

0

Tarlós István a Fühü-nek nyilatkozva cáfolta, hogy leváltaná a BKK vezérét.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy esze ágában sincs meneszteni Dabóczi Kálmánt.

Mint ismeretes, a ma reggeli Népszavában jelent meg egy cikk arról, hogy Dabóczi Kálmán belebukhat az e-jegyek körül kialakult biotrányba. A lap szerint a BKK online jegyrendszerének botránya kormánypárti vezetőkben is kiverte a biztosítékot, s már nem tartják vállalhatónak Dabóczit. Úgy ítélik meg, hogy a sorozatos botrányok károsan érintik a Fideszt.

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK