Lebuktatta az orosz doppinggyárat, most attól fél, hogy megölik

0
1074

Grigorij Rodcsenkov fejlesztette ki annak idején az orosz doppingprogramot, de aztán ő maga buktatta le. Most attól fél, hogy az oroszok bosszúból meg akarják öletni.

Rodcsenkov 2015-ben menekült Amerikába, most a CBS 60 Minutes című műsorának nyilatkozott. Ő volt az, aki leleplezte, hogy a 2014-es szocsi téli olimpián

az oroszok szisztematikusan meghamisították a doppingmintákat.

Emiatt sok versenyzőtől elvették az érmet, az orosz csapat pedig nem vehet részt saját zászló alatt a most zajló téli olimpián.

Rodcsenkov azt mondta:

maga Putyin adott utasítást a titkosszolgálaton keresztül

arra, hogy hamisítsák meg a mintákat. Ezt a folyamatot irányította Rodcsenkov, mielőtt Amerikába menekült és leleplezte a csalást. Szerinte emiatt az FSZB, az orosz titkosszolgálat most meg akarja öletni. Ezért folyamatosan változtatja külsejét.

Vlagyimir Putyin azt már elismerte, hogy valóban doppingoltak bizonyos orosz sportolók Szocsiban, de azt tagadta, hogy ez szisztematikusan, állami támogatással történt volna. Azt is mondta:

„Rodcsenkov egy idióta, akinek börtönben a helye.”

Az FSZB-hez több, az oroszok számára kínossá vált ember meggyilkolását kötik. A volt ügynököt, Alekszander Litvinyenkót például polóniummal mérgezték meg Londonban, és mérgezés áldozata lehetett az egykor leggazdagabb oligarcha, Borisz Berezovszkij is, akinek azután kellett elmenekülnie az országból, hogy összeveszett Putyinnal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .