Lapszem – 2018. március 16.

0
732

Ma a Henrietták ünneplik a névnapjukat. A név  francia eredetű, jelentése: körülkerített birtokán uralkodó. Olvassa el a lapszemlét!

Magyar Nemzet: Kósa Lajos ragaszkodott a 800 millió forintos ajándékhoz

Kósa Lajos ragaszkodott hozzá: készüljön egy olyan közokirat, hogy édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz egy csengeri asszony – erről beszélt a Magyar Nemzetnek az ajándékozó közeli hozzátartozója, aki ismeri az ügy részleteit.

Ez azért is figyelemre méltó, mert a fideszes politikus többször is azt állította: önzetlenségből, a közjó érdekében segített az állítólag mesés vagyont öröklő nőnek, hogy a pénz megfelelő helyre kerüljön, és ebben semmiféle személyes haszonszerzés nem motiválta. A rokon szerint ugyanakkor Kósa Lajos kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter korábban azzal is védekezett, hogy ő alig ismeri a nőt, aki – közokiratba foglalt dokumentum szerint – megbízta, hogy kezeljen egy 1300 milliárd forintos vagyont.

Magyar Hírlap: Hadházy távozzon a közéletből!

A Fidesz ismét arra szólítja fel Hadházy Ákost, az LMP társelnökét, hogy távozzon a közéletből – idézi a Magyar Hírlap Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét.

A politikus azt mondta: Hadházy Ákos újabb hazugságokba bonyolódott azért, hogy leplezze embertelenségét, amivel nyugdíjas szomszédja életét megnyomorította. Hozzátette: a napokban kiderült, hogy Hadházy az elmúlt években minden eszközzel megpróbálta megszerezni idős szomszédja társasházi lakását, az LMP-s politikus semmitől sem riadt vissza annak érdekében, hogy „kisemmizze a nyugdíjast”. Elzáratta a vizét, letiltatta a nyugdíja egy részét, húszezer forintot vonatott le a beteg férfi hetvenezer forintos nyugdíjából, miközben ő maga húszmilliót költött luxushobbijára, a magánrepülőgép-vezetésre – sorolta Halász János.

Kifejtette, az idős ember végül kórházba került, és a napokban elhunyt. A Fidesz-frakció szóvivője kiemelte, az idős férfi lánya megerősítette, hogy az LMP-s képviselő folyamatosan „sanyargatta” az apját a lakás megszerzése érdekében. Hadházy Ákos az anyagi haszon reményében „különös kegyetlenséggel járt el” egy idős emberrel szemben. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, „ez embertelenség, ezért Hadházy Ákosnak távoznia kell a közéletből”.

Magyar Idők: Cenzúrázta a Facebook a köztévét híradóját

Néhány nap alatt a Híradó három migrációs tárgyú videóját törölte a Facebook, mondván: azok nem egyeztek a „közösségi szabályokkal” – olvasható a Magyar időkben. Részletes indoklást hiába kért, eddig nem kapott a köztévé.

Bár azt ígérték, 24 órán belül magyarázatot adnak arra, miért távolították el a Híradó videóját, azaz miért cenzúrázták a köztévé oldalát, a Facebook továbbra is adós az indoklással.

Egymillió megtekintés és 12 ezer megosztás fölött járt kedd este annak az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőnek a videója, aki a migrá­ciós helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból, amikor a techcég azzal a megjegyzéssel, hogy „a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal”, eltávolította a felvételt.

A nő nyilatkozata nagy feltűnést keltett, az ellenzéki sajtó azonnal támadást intézett ellene, igyekezett hitelteleníteni, lejáratni a nyilatkozót. Ugyanezt tették akkor is, amikor Lázár János megosztott egy Bécsben készült videót, amely a császárváros egy kevéssé ismert, a migráció és a multikulturalizmus támogatói által letagadott arcát mutatta be.

Népszava: Puszta létéért küzd a vidéki sajtó

Miután a vidéki megyei napilapok kormánypárti tulajdonosok– Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, valamint a Népszabadságot megszüntető Heinrich Pecina – kezébe kerültek, még inkább felértékelődött a helyi független sajtó szerepe. A helyi hatalommal kritikus hangnemet is felvállaló néhány médium helyzete azonban egyre sanyarúbb: finanszírozásuk akadozik, s egyre nehezebben jutnak információhoz.

– Sohasem titkoltuk, hogy Czeglédy Csaba az egyik jelentős támogatónk, így azzal, hogy előzetes letartóztatásba került, akadtak nehézségeink – mondta a Népszavának Roznár Gyöngyi, a 18 éve működő, szombathelyi Nyugat.hu főszerkesztője. – Hiába vagyunk a legolvasottabb online lap Vas megyében, nem érkezik hozzánk önkormányzati hirdetés, s az is előfordult, hogy egy céget megkeresett a politika, ne nálunk hirdessen. Civil pályázatokon pedig eleve esélytelenként indulunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .