Kit fenyeget Magyarország miniszterelnöke?

3
2701

Március 15-én Orbán Viktor megfenyegette a nemzet egy részét. Úgy fogalmazott: „Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is fogunk venni a választások után”.

De kit fenyeget konkrétan a miniszterelnök? Kikre vonatkozik az a kijelentése, hogy a választás után elégtételt veszünk? A még megmaradt független sajtót fenyegeti? Mely sajtó éppen azt teszi, ami a dolga, és ami a közmédiának is feladata lenne? Hogy tájékoztasson arról, hogy mi történik Magyarországon és a világban, valamint, uram bocsá’, ellenőrizze a hatalmon lévőket?

Ez a sajtónak mindenhol és minden időkben a feladata. Nem holmi úri huncutság a valóság bemutatása, hanem munkaköri kötelesség.

Ha azt látja, hogy a kormányfő helyettese helikopterrel jár vadászni – ami túl azon, hogy gusztustalan, a korrupció gyanúját is felveti, – megírja.

Ha a volt debreceni polgármester – jelenleg miniszter – ezerháromszáz milliárd forintos üzletről tárgyal egy „csengeri háziasszonnyal”, köteles ezt is megírni. Mint ahogyan azt is, ha a miniszterelnök veje kétes üzleti ügyletekbe keveredik, milliárdos kárt okoz Magyarországnak, miközben ő maga milliárdokat keres az ügyleten.

Azokat fenyegeti az ország miniszterelnöke, akik bemutatják a valóságot? Ahelyett, hogy a magyar sajtó napján köszönetet mondana a sajtó munkatársainak, hogy feltárják a visszásságokat, és ezzel segítik a közélet megtisztulását?

Kit fenyeget Magyarország miniszterelnöke?

Az ellenzéki pártokat és azok politikusait? Akiknek természetes állapotuk, hogy bírálják a kormányt, mert úgy gondolják, hogy ők másként, jobban csinálnák? Demokratikus viszonyok között erről szól a politika. Hogy a pártok megmutatják a programjaikat, elmondják, hogy mit kezdenének az egészségüggyel, az oktatással, a gazdasággal és úgy általában: Magyarországgal. Kiteszik a pultra a portékájukat, hogy a választók láthassák, mit kínálnak nekik, és kiválaszthassák a számukra legszimpatikusabbat.

Nem haragudni kellene, nem harcolni és másokat fenyegetni, hanem kormányozni.

Magyarország miniszterelnöke miért fenyegeti Magyarország polgárait?

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az „amnézia” természetes állapotává vált – mit tettek ők a 2002-es bukás után ? Mindent blokkoltak, meghiusították a normális munkát, sorompókat állítottak. Most pedig irtó zavaró , hogy van más vélemény, vagy egyáltalán vélemény = ki kell iktatni, le kell állítani, meg kell félemlíteni. == Remélem, hogy az elvadult „főújságíró” minden ocsmánysága visszahull a fejükre.

  2. Bassar-el-Aszad is az ellenzéken vett elégtétellel kezdte… Ma már – OROSZ SEGÍTSÉGGEL – a SAJÁT népét irtja, mészárolja, a hatalom megtartásáért… 🙁
    Az országát Szíriának hívják…

  3. 2002-es veresége óta bomlasztja az országot orbán. Ellenzékben úgy, hogy mindent akadályoztak, gátoltak amit az mszp-s kormány meg akart valósítani, sőt, be sem jártak a parlamentbe, bojkottálták a parlamenti munkát. Amióta meg kormányoznak, láthatjuk, hogy milyen eszement módon építik le a demokráciát.A tegnapi fenyegetőzése nálam végérvényesen bebizonyította, hogy ez az ember elvesztette az eszét, megbomlott az elméje.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .