Kajak-kenu vb: Két arany és egy ezüst

0
750

A magyar versenyzők két arany- és egy ezüstéremmel zárták a szombati döntőket a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba – tudósított az MTI.

Az első arany

Balaska Márk és Birkás Balázs elsõként ér célba a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének döntõjében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyar szurkolótábor abban reménykedett, hogy a két 200-as szombati döntő közül az elsőben, férfi K-2-ben végre megszületik az első magyar érem is, hiszen a Balaska, Birkás duó friss Európa-bajnokként érkezett a vb-re. A drukkereknek nem kellett csalatkozniuk, mert miközben elkezdett szakadni az eső, a magyarok parádés rajtot vettek, és lendületük egészen a célig kitartott. A győzelmüket senki nem veszélyeztette, így az Eb után a vb-n is csúcsra értek ebben a számban, amely a közelmúltban lekerült az olimpia műsoráról.

„Nagyon sokat készültünk, nagyon jó pályát mentünk”

– mondta Birkás Balázs, a Démász-Szeged 21 éves kajakosa.

A nők is hozták a legfényesebb érmet

Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika elsõként ér célba a nõi kajak párosok 1000 méteres versenyén a racicei kajak-kenu világbajnokságon, Csehországban 2017. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A szombat délelőtti programot a két K-2 1000 méteres döntő zárta, ezek közül a női magyar sikert hozott, mégpedig nem is akármilyet. Farkasdi Ramóna és a két napja még betegséggel küzdő Medveczky Erika kettőse nagyszerűen versenyzett, már 500-nál az élen lapátolt, és bár a kazahok a táv második felében megpróbáltak felzárkózni rájuk, nem jártak sikerrel. Farkasdi, aki az Eb-n is megnyerte ezt a számot másik párral, és Medveczky, aki korábban háromszor volt vb-bronzérmes, egyre csak növelte előnyét, a célba már elképesztő, több mint három hajóhossz különbséggel érkezett be.

„Nagy elégtétel számomra is ez a győzelem,

mert reggel még magam sem tudtam, hogy ma mire leszek képes – mondta Medveczky.

Szombat délután középfutamokat rendeznek a vb-n, öt magyar hajóval. A többi döntő vasárnap lesz.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .