HAZAI KORONAVÍRUS JELENTÉS, MEGJEGYZÉSEKKEL – 2021. december 06.

0
10364
Facebook

Hazánkban az elmúlt napon 10.143 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki  az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) jelent. Ezzel 1.134.869 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétnapos átlagot tekintve óvatosan kijelenthető, hogy a járvány terjedési dinamikája tetőzik, bár a fertőzésszámok még mindig nagyon magasak.

Az elmúlt 24 órában 191 beteg hunyt el COVID 19 fertőzéstől.  A fertőzéstől elhunytak száma összesen 35.122.

Az aktív fertőzöttek száma 189.002. A kórházban ápolt betegek száma is látványosan romló tendenciát mutat. 7.463 koronavírusos beteget ápolnak. Közülük 566-an vannak lélegeztetőgépen. Mivel a kormány engedélyezte, hogy az egészségügyi intézmények változtassanak  a statisztikai kimutatások metodikáján ezért a korábbi adatokhoz mért csökkenő tendencia nem értékelhető másként mint az adatok kozmetikázása. A halálos kimenetelű fertőződések egyelőre magasabbak mint előző évben. Hatósági házi karanténban 60.555-en vannak.

Magyarországon a legmagasabb azoknak az aránya, akik megkapták a harmadik oltást az Európai Unióban!

Több mint 42 ezer tesztet végeztek el egy nap alatt, ezek 24,9%-a lett pozitív, ami kedvezőbb az elmúlt napok 30 százalék feletti arányánál.

Az a kormány amelyik koronavírus világjárvány idején képes pusztán politikai, vagy éppen szavazatszerzési okokból felülírni a járványügyi megelőzés, védekezés szabályait, a járvány kitörésekor képes másokra átruházni a szigorítások elrendelését, méghozzá olyanokra, akiknek nem áll rendelkezésére szakmai döntésképes szakember gárda az a kormány 

 Nem csak felelős, hanem bűnös is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .