HAZAI KORONAVÍRUS JELENTÉS, MEGJEGYZÉSEKKEL – 2021. december 06.

0
10416
Facebook

Hazánkban az elmúlt hétvégén 22.699 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki  az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) jelent. Ezzel 1.157.568 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétnapos átlagot tekintve óvatosan kijelenthető, hogy a járvány terjedési dinamikája tetőzik, bár a fertőzésszámok még mindig nagyon magasak.

Az elmúlt hétvégén 489 beteg hunyt el COVID 19 fertőzéstől.  A fertőzéstől elhunytak száma összesen 35.611. Az elhunytak napi száma tovább nőtt, a hétvégén 6%-kal haladta meg a napi halálozás az előző hétvége adatait. Átlagosan 163 fő veszítette életét koronavírus miatt az előző hétvégi napi 153 fő után.

Az aktív fertőzöttek száma 189.753. A kórházban ápolt betegek száma is látványosan romló tendenciát mutat. 7.444 koronavírusos beteget ápolnak. Közülük 586-an vannak lélegeztetőgépen. Mivel a kormány engedélyezte, hogy az egészségügyi intézmények változtassanak  a statisztikai kimutatások metodikáján ezért a korábbi adatokhoz mért csökkenő tendencia nem értékelhető másként mint az adatok kozmetikázása. A halálos kimenetelű fertőződések egyelőre magasabbak mint előző évben. Hatósági házi karanténban 48.217-en vannak.

Az első és második oltással történő Az átoltottság az első oltási akcióhét emelkedése után ismét csökkent! A hétvégén naponta átlagosan 4.647 fő kapta meg az első oltását. Második oltást naponta 2.983 fő kapott. Viszont a harmadik oltás sikere hatalmas, 33.390 fő kapta meg naponta a megerősítő adagot.

Napi 35 ezer tesztet végeztek, amelyeknek 21%-a lett pozitív. Ez annyit jelent, hogy minden ötödik teszt pozitív eredményt mutatott, ami nagyon magas aránynak értékelhető.

Az a kormány amelyik koronavírus világjárvány idején képes pusztán politikai, vagy éppen szavazatszerzési okokból felülírni a járványügyi megelőzés, védekezés szabályait, a járvány kitörésekor képes másokra átruházni a szigorítások elrendelését, méghozzá olyanokra, akiknek nem áll rendelkezésére szakmai döntésképes szakember gárda az a kormány 

 Nem csak felelős, hanem bűnös is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .