Hármas miatt késelt a diák

0
1078
Elvezetik az elkövetőt. Fotó: Kisalföld/ H. Baranyi Edina

Hármas dolgozat miatt szúrta meg tanárát egy 17 éves fiú a győri Jedlik Ányos szakközépben. A pedagógust kórházban ápolják, az elkövetővel szemben emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

Késelés történt egy győri iskolában: egy 17 éves diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtökön. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

Egy 17 éves fiú késelte meg 51 éves tanárnőjét a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületében. A sérültet a mentők kórházba vitték, az elkövetőt elfogták – közölte Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, a pedagógus nincs életveszélyben, megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Forrás: police.hu

„Már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” − több diák is ezt állította az Indexnek arról a 17 éves fiúról. A diákok szerint a tanárnőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig András „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul” – mondták az osztálytársak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .