Két Erdei Sándor indul Miskolcon a Fidesz jelöltje ellen

0
1425
Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti.

Július 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Miskolcon. Az április országgyűlési választáson győztes Hubay György megüresedett helyére öten pályáznak. Az ellenzéki pártok által támogatott Erdei Sándor mellett egy másik Erdei Sándor is indul. Egyikük nevet változtat.

A kormányzópártok jelöltje mellett a Munkáspárt is indít jelöltet, az MSZP, a Jobbik, a DK, a Momentum és az LMP pedig függetlenként azt az Erdei Sándort támogatja, akit korábban az akkor még létező Slágerrádió Rokker Zsolttijaként ismerhettek a hallgatók. (Vele néhány nappal ezelőtt a Független Hírügynökség interjút készített, amelyet itt olvashatnak.)

Érdekesség, hogy lesz még a listán egy Erdei Sándor, aki ugyancsak függetlenként jegyzi magát. Róla jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy 1983-ban született, Nyékládházán lakik. Eddigi politikai munkásságáról nem állnak rendelkezésre adataink, és azt sem tudjuk, hogy milyen programmal vág neki a választásnak.

A fenti kérdésekkel megkerestük a politikai palettán eddig ismeretlen, ám most üstökösként feltűnt Erdei Sándort. Amint reagál, válaszait megosztjuk a Független Hírügynökség olvasóival.

Érdekes, hogy a harmadik független indulónak is Zsolt a keresztneve (őt Molnár Zsoltnak hívják), mely név szintén rímel az ellenzéki pártok által támogatott Erdei Sándor Rokker Zsoltti művésznevére.

Miskolcon egyébként „hagyományai” vannak a névegyezésnek. Néhány évvel ezelőtt Varga László szocialista képviselő ellenében megjelent (majd visszalépett) egy ugyancsak Varga László nevű személy, hab a tortán, hogy a külföldi bankszámlái révén elhíresült volt MSZP-s elnökhelyettesnek, Simon Gábornak is van egy névrokona: ő Simon Gábor az MSZP miskolci elnöke.

BRÉKING! Bár a nyékládházi illetőségű Erdei Sándort nem sikerült elérnünk, sajtóhírek szerint “Rokker Zsoltti’ a július 15-ei választás előtt felveszi második keresztnévként a Zsoltot, vagyis az indulók között lesz egy Erdei Sándor Zsolt, és egy Erdei Sándor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .