Kezdőlap Címkék Zoom

Címke: Zoom

Karanténban király a házhozszállítás

Az Amazon alapító atyja gyarapítani tudta vagyonát a válság kellős közepén is. Miközben a szupergazdagok  milliárdokat veszítettek, a világ leggazdagabb embere növelni tudta vagyonát.

Jeff Bezos-nak 6 milliárd dollárral van többje mint az év elején. A miértre könnyű a válasz: az Amazon az internetes kereskedés királya. Ez pedig óriási üzletet jelent akkor amikor az emberiség fele valamiféle karanténba zárva él a korona vírus járvány miatt.

A Business Insider karantén gazdaságnak nevezi a mostani helyzetet , amely hónapokig elhúzódhat – ha a kínai előzményeket vesszük figyelembe. Egyébként Jack Ma, az Alibaba alapító atyja Ázsia leggazdagabb embere lett ugyanebben az időszakban, mert az internetes kereskedés mindenütt fellendült a világon.

117 milliárd dollár

A Bloomberg dollár milliárdos listáját ezzel vezeti Jeff Bezos, aki nejével együtt alapította meg az Amazont. A válóper során 35 milliárd dollárt kapott az asszony, de Jeff Bezos így is a világ leggazdagabb embere maradt. Sőt az egyetlen, akinek a vagyona a nagy tőzsdei összeomlás után is meghaladja a 100 milliárd dollárt. Pedig nemrég sokan ünnepelték Európa leggazdagabb emberét, Bernard Arnault-t, aki szintén átlépte a bűvös 100 milliárdos határt. Hol tart most a francia luxus koronázatlan királya? Továbbra is bronzérmes, de a vagyonát “mindössze” 74 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg. Az ezüstérmes Bill Gates, a Microsoft végleg nyugdíjba vonult alapító atyja, aki 97,98 milliárd dolláros vagyon tulajdonosa.

Jeff Bezos egy garázsból startolt

A Business Insider felidézi, hogy az Amazont 1994-ben egy garázsban alapították meg. Most pedig 100 ezer új munkatársat vesz fel olyan időkben amikor mindenütt elbocsátások vannak az Egyesült Államokban.

Jeff Bezos igen kemény munkaadó: amikor az Amazon alkalmazottak egy csoportja sztrájkba lépett, mert egészségügyi védőfelszerelést követelt a koronavírus ellen, akkor a munkabeszüntetés vezérét kirúgták a cégtől!

Jeff Bezos nem az egyetlen cégvezér, aki profitált a karantén gazdaságból – jegyzi meg a Business Insider. Eric Yuan, a Zoom főnöke 4 milliárd dollárral növelte vagyonát, de így se került be a szupergazdagok közé. Mivel foglalkozik a Zoom? Videó konferenciákat szervez mind cégeknek mind pedig családoknak hiszen a karantén gazdaságban ez lett a kapcsolattartás egyik legfőbb formája mindenütt a világon.

Gyárfás: Nincs mitől tartanom

0

Gyárfás Tamás  bármennyit kifizetne óvadék gyanánt, a pénzt úgyis visszakapja, mert a legteljesebb mértékben ártatlan. A Zoom.hu-nak arról is beszélt, hogy sokkal inkább tart attól, hogy elveszíti FINA- és a LEN-beli pozícióit.

Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség volt elnökét, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának tagját, az Európai Úszó Szövetség (LEN) gazdasági vezetőjét azzal gyanúsítják, hogy 1997 végén, 1998 elején arra kérte az olajos ügyekből országosan ismert Portik Tamást, végezzen Fenyő János médiavállalkozóval, Gyárfás üzleti riválisával.

Mint a FüHÜ is beszámolt róla, néhány nappal ezelőtt, Gyárfás Tamás ügyvédje, Bánáti János javaslatára felajánlotta a bíróságnak, hogy 100 millió forintos óvadékot tesznek le azért, hogy Gyárfás mentesüljön a vele szemben foganasított bírósági kényszerintézkedésektől. Az ügyészség azonban fellebbezett a bíróság által első fokon hozott, Gyárfás szempontjából pozitív döntés ellen.

A Zoom.hu kérdésére válaszolva Gyárfás most elmondta: ha a másodfok ezt az összeget még tovább emeli, akkor azt a pénzt is biztosítja. „A határ a csillagos ég, ha kell, mindenemet ráteszem. Már csak azért is, mert nincs mitől tartanom. Nincs szándékomban megszökni vagy elrejtőzni, a bűnismétlés nem lehetséges, mert eleve nincs is bűn. A pénzt visszakapom” – nyilatkozta a lapnak Gyárfás. Hozzátette:

„Nagy előnyöm, hogy én ismerem az ügy végét. Egyértelműen ki fog derülni, semmi közöm hozzá.

Beszélt arról, hogy leginkább ttól tart, hogy elveszíti a FINA- és a LEN-beli pozícióit. Mint leszögezte:

“Lehet, hogy túlértékelem, de ha ennek a fontos sportágnak a két legrangosabb nemzetközi szövetségében elvesztem a tisztségeimet, az nem csak számomra veszteség.

Sajnos olyanra nem volt példa, hogy ha valakitől megváltak a FINA-ban vagy LEN-ben akkor – miután tisztázta magát – visszakapta státuszát” – jelentette ki Gyárfás.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK