Kezdőlap Címkék Volner

Címke: Volner

A nap kérdése – Mi lesz a Jobbikkal?

0

Ma robbant a bomba: Volner János, a Jobbik alelnökének belső leveléről, melyben rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése „fúziót” hozzon létre a Jobbik és az LMP között. A frakciót már péntekre összehívták.

 

Ön szerint mi lesz a Jobbik sorsa?

Bréking nyúz, 2018. 10. 05. – Tudósítás a másik valóságból

0

A nap belpolitikai témája a Jobbik válsága – bőven olvashatunk róla a kormánymédiában – a tálalásban sincs hiba! Előkerül a Migration Aid –, melyet feljelent Rezsiszilárd –, ami kiváló apropó egy jó kis sorosozásra. Sorost ezúttal már nem csak magyarországi és migrációs ügyek miatt találják meg az alternatív valóság médiahiénái: már arról is ő tehet, hogy kipattant a Brett Kavanaugh-ügy. 

Figyelő – Ellenzék csődközelben

Röhejes szállóige kerekedett mára Vona Gábor volt Jobbik elnök, miniszterelnök-jelölt egykori mélyen átélt és igaznak gondolt szavaiból, miszerint ők – a Fidesszel szemben – a 21. századi párt, és ebben a korban csak ők tudnak megfelelő válaszokat adni a kihívásokra.

Látjuk mi lett belőle, Vona azóta lefalcolt a szerinte igazi áramvonalas, hipermodern válaszokat adó szervezetből, amely a választásokon szépen belebukott a 21. századi kihívásokba.  A párt, amelynek Vona saját bevallása szerint „elvette a lelkét” meg szépen felszámolja önmagát. Már átestek egy szakadáson, amikor a volt elnökségi tag Toroczkai László, a volt vezető női politikusuk, Dúró Dóra és férje Novák Előd inkább kiléptek a 21. század pártjából. Most van soron Volner János, volt frakcióvezető lelépése is, aki „nem kurvának állt”, elfogadhatatlannak tartja a balliberálisok támogatását, a velük való összefogást.

Különös módon ugyanazok a folyamatok zajlanak náluk, mint a koalíciós társnak kinézett LMP-ben.

Nincs új a nap alatt, az avitt 20. század valójában a Jobbikban (és az LMP-ben) él tovább: hasonló bomlási folyamatot a kisgazdáknál és az MDF-ben láttunk utoljára. A tányérdobálás után a frakciók teljes szakadása, és a pereskedések vannak hátra.

Az ellenzékváltó hangulat most pörög maximum fordulatszámra.

Origo/Magyar Idők – Volt Simicska-bérencek igazoltak a Jobbikhoz köthető tévéhez

A teljesen identitását vesztett, egykori radikális jobboldali Jobbikhoz köthető N1TV-nél folytatja Zimon András egykori Hír TV-s riporter, valamint a Lánchíd Rádió egykori főszerkesztő-helyettese, Hegedűs Szabolcs. Mindkét médium korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Előbbit szerkesztő-ripoternek, utóbbit szerkesztő-műsorvezetőnek igazolták – olvasható a Magyar Idők honlapján.

Az indoklás szerint megüresedett helyeket fel kellett tölteni, ugyanis még a nyáron három szerkesztő is távozott a csatornától, Kisberk Szabolcs főszerkesztő, valamint két szerkesztő, Magyar Klára és Szilvási Péter. Mindhárman morális okokra hivatkozva hagyták ott a televíziót, illetve régóta fontolgatták a kilépést, amin nem lehet csodálkozni, ha valaki figyelemmel követi a Jobbik kaotikus politizálását. Kisberk kijelentette:

én a Jobbiknál annyi mindent láttam, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény.

Borsonline –  A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje az ügyészséghez fordul a Migration Aid párttá alakulása miatt

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje ezentúl monitoringozni fogja „a Soros-pénzek hazai áramlását”, egyúttal az ügyészséghez fordul a Migration Aid párttá alakulása miatt – közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, hozzátéve: a bevándorlási különadó éppúgy szolgálja Magyarország és Európa védelmét, mint a műszaki és a jogi határzár, a „Stop Soros” törvénycsomag, valamint az alkotmánymódosítás.

Az egyik szóban forgó „álcivil szervezet” a Migration Aid, amely úgy döntött, nem hajlandó megfizetni a bevándorlási különadót, ezért párttá alakul. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága is foglalkozott a kérdéssel, és kérte a kormányt az ügy megvizsgálására.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje is úgy döntött, lép, és kéri az ügyészséget, hogy vizsgálja meg, mi történik a Migration Aid háza táján – közölte Németh Szilárd.

888 – Kiszivárgott e-mail bizonyítja: Soros György akarja megbuktatni Brett Kavanaugh-t

Csak kiderül, hogy nincsenek véletlenek, bármennyire is ezt szeretnék elhitetni a liberálisok. Kiderült ugyanis, hogy

Brett Kavanaugh-t nem pusztán „véletlenszerűen” felbukkanó nők próbálják befeketíteni, hanem egy összehangolt, gondosan felépített kampányt folytat ellene a Soros-hálózat.

A kiszivárgott e-mail egy szélsőbaloldali csoporttól, a MoveOn.org-tól származik. Egy olyan szervezetről beszélünk, amelynek egyik legelső támogatója Soros György volt. A MoveOn.org ezenfelül a Tides Foundationtől is kapott támogatást; ez egy olyan alapítvány, amely szintén Soros kitartottja, és emellett partneri viszonyban áll a Nyílt Társadalom Alapítványokkal.

Az e-mailt egy bizonyos Robert Reich nevű aktivista írta, akiről azt kell tudni, hogy Bill Clinton adminisztrációja alatt ő vezette a munkaügyi tárcát. Az e-mailben Reich arra kéri a címzetteket, támogassák még további adományokkal a MoveOn sürgős küldetését, amely nem más, mint Brett Kavanaugh megállítása.

Megmondta a Jobbik, miért nem tárgyal Gyurcsányékkal

A Jobbik biztosan nem megy el a Gyurcsány Ferenc kezdeményezte vasárnapi egyeztetésre, mert ezzel többet veszítene, mintha megőrzi önállóságát – közölte a Hír TV péntek reggeli műsorában Volner János, a párt alelnöke.

Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a csütörtöki (majdnem) közös ellenzéki nagygyűlésen jelentette be, hogy megbeszélésre hívja az ellenzéki pártokat – beleértve a Jobbikot is.

Az LMP és az MSZP-Párbeszéd szövetség elfogadta a meghívást, a Jobbik azonban még aznap este közölte, hogy nem tárgyalnak a baloldali pártokkal.

Volner János a döntést azzal indokolta, hogy a Jobbik szimpatizánsai közül csak kevesen szavaznának a baloldali pártokra, míg a felmérések azt mutatják, hogy a baloldal szimpatizánsai nagyobb arányban szavaznának a Jobbikra, ha úgy látnák, hogy ezzel segítik a kormány leváltását.

Az ügyben a baloldali közvélemény is megosztott: sokan úgy látják, hogy – elvek feladása nélkül és nem közös kormányzásról tárgyalva – együtt kell működni a Jobbikkal, míg többen még a tárgyalást is elutasítják.

Ugyanakkor helyi, hallgatólagos együttműködésekre sor kerülhet, akár úgy is, hogy az esélytelenebb – baloldali, vagy jobbikos – jelölt nem lép ugyan vissza a másik javára, de csak igen mérsékelt kampányt folytat, így segítve az esélyesebb vetélytárs győzelmét.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként március 15-én, de azt megelőzően is arról beszélt, hogy a Fidesz jelöltjeivel mindenhol egy ellenzéki, ahogy ő fogalmazta: Soros-párti jelölt áll majd szemben.

Jobbik: Európát választjuk, vagy Orbán vadkeleti modelljét?

0

Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője legújabb Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor politikájáról, mint a „korrupciós lehetőségek alternatív irányáról” ír.

Orbán Viktor Berlinben járva ismét eleresztett néhány súlyos mondatot. A miniszterelnök szerint “a visegrádi négyek 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat”. Ezt nyilván úgy értette, hogy ha a hívei megválasztják őt még három ciklusra, vállalja ezt a célkitűzést. Nemrég ugyan csúnyán leégett (bár igaza lett volna), amikor kiderült, hogy a Széll Kálmán Tervben felvázolt mértéket mára 20 százalékkal meghaladja a magyar államadósság, de Orbán Viktor bizony soha nem volt olyan szegény, hogy ne tudjon ígérni.

A miniszterelnök a korrupciós lehetőségek alternatív irányát is felvázolta: “Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk”. Mindezt hasonlóan kell elképzelni, mint az új Budapest–Belgrád vasútvonalat: közel ezer milliárdos költséget jelent, melyet alapvetően a kínaiaktól felvett hitelből fedez az ország. Hazánk összes ipari övezetét elkerüli, az égvilágon semmi szükségünk rá, de jól jön majd a sok egyéb mellett vasútépítésben is utazó új magyar géniusznak, Mészáros Lőrincnek. Hiszen ez az óriásberuházás mozgatórugója, nem a józan ész. Áprilisában választhatunk: Európát akarjuk-e, vagy Orbán Viktor vadkeleti modelljét.

„Milyen országot lehet ebből a permanens gyűlölködésből építeni?”

0

Kovács Zoltán kormányszóvivő nemrég felháborodott azon, hogy a Washington Post nem hozta le az egyik válaszcikkét és csupán azt kínálta fel neki, a cikk alatt, kommentként tegye közzé véleményét. Az Orbán-kormányról kemény kritikát mondó amerikai lapot Magyarország-ellenességgel vádolta meg és számon kérte rajtuk a kiegyensúlyozottság hiányát. Ennek kapcsán írt nyílt levelet Volner János (Jobbik) a kormányszóvivőnek.

Volner levelében meglepetésének ad hangot, hogy Kovács Zoltán mennyire kiakadt, mert a Washington Post nem volt hajlandó lehozni a válaszcikkét. Az eset kapcsán néhány körülményre hívta fel a kormányszóvivő figyelmét:

„A főnököd két templomba járás között az ország legocsmányabb hazugságokat terjesztő médiabirodalmát működteti.

Ráadásul közpénzből teszitek mindezt. Ahhoz, hogy az adófizetői milliárdokat a kormányodra jellemző “keresztényi szeretettel” bele tudjátok pumpálni például a pornográf tartalmakban tocsogó Ripostba, Nektek folyamatosan a világ leghülyébb politikai kampányaira van szükségetek. Most éppen egy 87 éves aggastyánnal vívtok milliárdokért szájkaratét.”

„A kiegyensúlyozottság hiányáról beszéltek, éppen Ti?

Amikor hónapokon keresztül nincs egyetlen jobbikos meghívottja sem a köztévének? Amikor szinte az összes megyei lap címoldaláról a főnököd zúdítja ránk a propagandáját? Amikor újságokat zártok be és normális lapokat tesztek olvashatatlanná lánczitamások főszerkesztésével? Amikor a közpénzből felpumpált újságotok előre megírta, hogy balhé van Vona felszólalása alatt a Jobbik rendezvényén, miközben Vona még fel sem szólalt? Tükrötök van?”

„De mást mondok: ha rajtatok múlik, akkor erre az országra zombiapokalipszis vár. Az összes politikai kampányátok középpontjában a “gyűlöletes ellenségek” állnak, ráadásul valamilyen csoda folytán pont azok, akik korábban bőkezűen pénzelték a politikai tevékenységeteket. Meg beírattak Benneteket valamelyik Soros-képzésre, ugye emlékszel még? Vagy ma már ciki? Szerinted milyen országot lehet ebből a permanens gyűlölködésből építeni? Az oktatás PISA-tesztek által igazolt mélypontja is a zombiapokalipszis eléréséhez kell, vagy simán csak tehetségtelenek voltatok ebben is?”

Orbán és Rogán nem szavazták meg a korrupcióellenes törvényt

0

Van valami szimbolikus abban, hogy a mai korrupcióellenes törvényjavaslatot éppen Orbán Viktor és Rogán Antal nem szavazta meg. A két politikus számos dologban hasonlít egymáshoz. Például abban is, hogy a baráti körük nevére írt vállalkozások a Fidesz kormányra kerülése óta szélsebes ütemben gyarapítják milliárdjaikat és ezt hathatós állami segítséggel teszik.

Orbán és Rogán rendszere termelte ki magából például a Mészáros Lőrinc nevű hungarikumot, akiről azt igyekszik elhitetni a Rogán haverjainak kezében levő szennymédia, hogy a napi 270 millió forintos vagyongyarapodását kizárólag tengernyi eszének és vállalkozó tehetségének köszönheti. Jövő tavasszal nem csak kormányváltásra, de kőkemény elszámoltatásra is készülünk és ehhez minden tisztességes ember támogatására számítunk. Mert közös érdekünk a kormányváltás!

Forrás: Volner János, Facebook.

Megfosztási eljárás Áderrel szemben

0

Megfosztási eljárást indít Áder János köztársasági elnökkel szemben a Jobbik amiatt, mert amikor aláírta a plakáttörvényt, akkor nyíltan alaptörvény-ellenes intézkedéseket fogadott el. Ezt pedig a jogszabályok azzal engedik honorálni, hogy induljon ellene megfosztási eljárás, amelynek a végén felmentik tisztségéből.

Ezt Volner János, a Jobbik frakcióvezetője jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján.    Azt mondta, a kormánytöbbség kétharmados többséget igénylő rendelkezéseket próbált feles többséggel elfogadni, a korábban visszaküldött törvényhez pedig nem a kifogásolt pontokon nyúlt hozzá, hanem más rendelkezéseket módosított. Hozzátette:

“a köztársasági elnök az ügyben nem a jogállamiság felett őrködött, hanem a Fidesz pártpolitikai érdekeit szolgálta ki.”

Azt is mondta, hogy az informális visszajelzések alapján a parlament valamennyi ellenzéki képviselője támogatni fogja javaslatukat. Ha azt a Ház kétharmados többsége is elfogadná, az Alkotmánybíróságnak kellene lefolytatnia az eljárást és felmenteni az államfőt.

 

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK