Kezdőlap Címkék Vidéki

Címke: vidéki

A Pofátlanság Élő Szobra fejezte be a vidéki napilappiac letarolását

0

A Szabad Pécs portál a vidéki lapok felvásárlásáról: mind a 18 vidéki lap a Fidesz irányítása alá került. Ezzel a kormány részéről befejeződött a térhódítás. Nagyon félhetnek. Van is rá okuk.

Babos Attila véleménycikkben foglalkozik az üggyel:

„Tudtuk, hogy egyik exfőnökünk, a Pofátlanság Élő Szobra, a csinos öltönyökben járó osztrák nemesember, Heinrich Pecina fogja befejezni a vidéki napilappiac fideszizálását. Ő már hamarabb bejelentkezett a Russmedia három lapjára, de Andy Vajna gyorsabb volt, ő már a múlt héten lecsapott a kormányzó Fidesznek még hiányzó öt vidéki lap közül kettőre, plusz a Borsot is megvette.”

„A HírTv értesülése szerint az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadása is Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltsége mostantól.”

„Ahogyan az rosszabb helyeken bevett, a tulajdonosváltozásról a dolgozókat kör-e-mailben értesítették. De ne legyenek kétségei senkinek, az újságírók egészen biztosan tudták már, hogy legkésőbb az ősz elejéig be fogják darálni őket is.”

„Pecináról az osztrák Kurier írta meg, hogy 2016 őszén, a magyarországi médiavihar közepette az üzletember a vádlottak padján ült Klagenfurtban, a Hypo Alpe-Adria Bank perében. Beismerte, hogy törvényellenes módon, 4,3 millió euró értékben három hamis számlát állított ki, de azt mondta, már sajnálja, megbánta ezt.”

„Csak azt nem értjük, miért nem Mészáros Lőrinc vette meg. Talán már az agyban, a pártközpontban is úgy vélték, kiverheti a biztosítékot, ha Mészáros jön és győz megint. Kivéve, ha úgy okoskodnak, hogy az egyszer már nem jött be (lásd még: G-nap), hogy nagyjából egy kézben volt (tudjukkiében) az Orbánhoz köthető média igen nagy hányada. Bármelyik is az igaz (mert valamelyik az, ebben biztosak lehetnek), az azt is jelenti, hogy pénz van számolatlanul, és hogy félnek. Ez viszont azt is jelenti, hogy van miért.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK