Kezdőlap Címkék Titkolt terhesség

Címke: titkolt terhesség

Védelem

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a fiatalkorú nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint egy borsodi kisvárosban 2023 februárjában – titkolt terhességét követően – házuk hátsóudvarán megszülte gyermekét, majd… innentől a bemásolást inkább nem folytatom.

A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a téli időjárással járó alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt elhunyt.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe nagyobb nyomatékkal a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánó magatartását, valamint különös méltánylást érdemlő körülményként hivatkozott arra, hogy a halálos eredmény bekövetkeztében egy, a mentőápoló részéről megvalósuló, orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a hozzátartozó sérelmére történő elkövetés, az, hogy e cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki, továbbá ilyenként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodottsága is.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre.

Ennek a hírnek olvastán az embernek örül a lelke, hiszen egyrészt a gyermek (itt most a kiskorú anyáról van szó) tökéletesen meg lett védve attól, hogy az embereket végső erkölcsi romlásba taszító szexről korábban bármit megtudhasson, másrészt az újszülött élete is nagyszerű védelmet kapott, mert abortuszról szó sem volt. A csodálatos kettős hatás eredményeképpen ugyan egy élet véglegesen tönkrement, egy meg halállal végződött, de ez nem annyira lényeges, hiszen az ártatlan kiskorú gyermeklélek megmenekült a förtelmes szexuális gondolatoktól, melyek sem az ora et labora, sem a Kinder, Kirche, Küche elvárásoknak nem felelnek meg, és oda vezetnek, ahová az erkölcsös leányok és asszonyok még véletlenül sem merészkednének, ugyanakkor az isteni parancs is teljesült, az abortusz borzasztó veszélyének elvetésével, esetleg még rá sem gondolással. A magyar gyermek- és életvédelem ezen esetben is remekül működött.

Minden jó, ha jó a vége, szavalná a kórus lelkesen, de sajnos nem teheti, mert a jó kezdést szomorú vég csúfítja el. Csak a Sátán műve lehetett, suttogják sokan keresztet vetve.

4 év. Nem kevés. Hány éves lehet? 4 év a fiatalkorúak börtönében. Ezek szerint kevesebb, mint 14? Valószínűleg. Az „apa” (gondolom, maga is gyerek – esetleg pedofil a tettes? Ennek az ügyészség nem ment utána) nyilván azonnal magára hagyta, a szülők valószínűleg örökre kitagadják lányukat, segítséget nem kap sehonnan, és ha valakinek a Balog-Varga-Novák trió biztos nem ad majd kegyelmet, az akkor ő. Sohasem hallottam még, hogy megesett, szerencsétlen gyereklányok kegyelmet kaptak volna, akik az egyedül végrehajtott szülés utáni eleve stresszes állapotban, tényleges gyerekként, páni félelemben követik el tettüket. Inkább szabadon bocsátható az, aki ugyan maga nem pedofil, de higgadt, tudatos és szorgos munkával évekre vagy akár évtizedekre (ezt nem tudhatjuk pontosan, mert a vizsgálat nem ment túl mélyre a múltba) teszi lehetővé egy gyermekekre specializálódott szexuális ragadozó ténykedését. Mindezt pont az ő védelmére bízott gyermekek meg nem védésével, tudatos magára hagyásával, sőt adott esetben kényszerítésével.

Ha megvizsgáljuk az ítéletet súlyosbító okokat, a következők mondhatók.

  • A hozzátartozó sérelmére történő elkövetés

Először meglepődik az ember, mert úgy gondolja, minden élet egyenlő, és ha a szomszéd gyermekével bánik ugyanígy a tettes, ahhoz ugyanolyan büntetés tartozik, de aztán a homlokára csap. Hát persze! A legendás magyar családvédelem.

  • A cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki

Hát, ezt sose hittem volna. Ezek szerint olyan bűncselekményt érdemes elkövetni, amely nem vált ki közfelháborodást. Persze logikus is, ha a tettesen verjük le a megye lakosainak plusz idegi terhelését, amitől nyilván mindenkinek jobb lesz, és az emberek lehiggadnak, ha 3,5 év helyett 4 év a büntetés. Jobban bíznak utána az igazságszolgáltatásban, nem igaz?

  • A hasonló cselekmények elszaporodottsága

Aha. Gyermekeinknek a lélekromboló és erkölcsi fertőbe taszító szexismeretektől való megóvása kiválóan működik, hiszen az ezt bizonyító cselekmények remekül elszaporodtak. Ezen bűnelszaporodás ellen pedig nem úgy kell küzdeni, hogy fokozzuk, illetve egyáltalán elindítjuk a gyermekeket a szexről felvilágosító munkát (Hát hová vezetne az? – kérdezhetné teljes joggal Mrs. Lipton), de nem ám, hanem egyre súlyosabb büntetésekkel, mely lehetőséget majd a gyereklányok, mikor eltitkolt terhesség után magányosan, szűkölő félelemben és a jövőt illetően teljes reménytelenségben szülnek majd a hátsó udvaron, higgadtan és gondosan mérlegelni fognak.

De hát ez így van. Elvégre az ostobaságnak is tort kell ülnie valahol! Az nem lehet, hogy a Földről végleg kitaszítva magányosan bolyongjon a csillagközi térben, hiszen ő is csak emberekből áll, akiknek nincsen ismeretanyaguk, ha akarnák, se tudnák megszerezni, és ha valahogy mégis hozzájutnak, nem tudnának vele mit kezdeni. Persze jobban átgondolva a dolgot, hamar rájövünk, hogy nem az emberek eszével, hanem a szemléletével van a baj, azzal, hogy káros és tényleg ostoba, viszont rendkívül erőszakos emberek elhitettek a tömegekkel valamit, sőt valamiket, amit aztán mindenki ugyanúgy tud, és ahhoz élete végéig ragaszkodik, mégpedig ezúttal valóban ostobán.

Talán oktatással kéne harcolni ellene. Először is tudomásul kell venni, hogy a 13 – 14 éves gyerek ebből a szempontból fiziológiailag már felnőtt (az őskorban ilyen idősen már mindenféle szempontból az volt). Ezért a témát illetően az ismeretanyagát is ugyanarra a gyakorlatilag felnőtti szintre kell hozni, hogy a dolgot uralni tudja, és ne érje meglepetés semmiképp, bárkivel és bármivel találkozna is. A felvilágosítást természetesen nem az általában féltudású, többfajta előítélettől és mindenféle beidegződéstől sújtott szerencsétlen szülőre kell bízni, hanem szakemberekre, akik képesek érthetően, megjegyezhetően, mindenfajta zavarodottság nélkül leadni az anyagot.

A jelenlegi igencsak magyaros, nemzeti módszer szerinti cél: a gyermek 18 éves koráig ne tudjon semmiről (még a normál, azaz öncélú szexről sem, nemhogy a sokfajta módosulatáról!), azaz a rendszer a felvilágosítást törvényileg tiltja meg. Azt, hogy ez a módszer milyen kategóriába és milyen IQ szinthez tartozik a debil >> akadémikus skálán, mindenki döntse el maga. Megjegyzendő még, hogy a szex az esetek abszolút döntő részében öncélú, és csak ritkán, a kifejezetten gyermeknemzés érdekében gyakoroltról mondható, hogy konkrét célja van.

Az ítéletben érdekes módon a szülők és az apa meg sem említtetik, nyilván semmi közük az egészhez. Tisztára olyanok, mint Orbán Viktor, ha valahol beüt a krach. Egy régi kabaréjelenet jut eszembe, ahol Kudlik Júlia, legendás bemondónőnk járta az üveges táncot, de sajnos kevés sikerrel, ezért Antal Imre, szintén legendás műsorvezetőnk szintén táncolva söprögetett utána. Ő hozta helyre a hibát, amelyről ugyebár ő egyáltalán nem tehet. A magyar vezetés is pont ezt akarja elhitetni.

Egy különbséget azért látok: Imre nem az Alaptörvényt módosította.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK