Kezdőlap Címkék Szexuális visszaélés

Címke: szexuális visszaélés

Apák és lányok: az egész Donáth család célkeresztben

A politikától már régen visszavonult lelkész után lányát, a Momentum politikusát gyanúsították meg névtelen forrásból a kormánysajtóban szexuális zaklatással. Donáth Anna tételesen cáfol és perel.

Egyre élesebben „fordul rá” a Momentumra a kormánysajtó. Több orgánumában jelent meg – névtelen szerzőtől és névtelen forrásból – az, hogy a két évvel ezelőtti Sziget idején szexuálisan zaklatott egy diáklányt (!).

Donáth Anna Momentum-alelnök és európai parlamenti képviselő Facebook-bejegyzésben azt írja, hogy semmi se igaz a propaganda fantáziálásából. „Elolvasva a történetet kijelentem, hogy semmi nem igaz az ott leírt cselekményből. Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam,

nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet.

Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal” – fogalmazott.

Ezután pontokba szedve tételesen cáfolta, hogy ott, akkor (és egyáltalán) megtörténhetett ilyen. És éppen most, friss házasként, nászútra készülődve érte őt a támadás. „A leírt szónak súlya van, azért vállalni kell a felelősséget. Ezért be fogom perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat. Látni fogjuk, amint megszégyenülten állnak a bíróság előtt, válaszok nélkül, tények nélkül, valami homályos kitalációt védelmezve” – írta a politikus.

„Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért.”

Már a múlt héten az a gyanú fogalmazódott meg, hogy Donáth Anna a tényleges célpont, amikor édesapját, az evangélikus lelkészt vádolta meg – szintén több sajtótermékben – egy névtelen valaki azzal, hogy – ugyanott, ahol lánya tette volna – az általa vezetett békásmegyeri szeretetházban kényszerítette szexuálisan. A nő feljelentésére rendőrségi nyomozás indult, de

a lelkészt még csak ki se hallgatták,

hangzott el az RTL Híradóban.

Donáth László, aki 1994-től pártonkívüliként az MSZP parlamenti képviselője volt, 2010-ben visszavonult a politikától. Egy hete egyértelműen olyan politikai lejárató kampányról beszélt, amelynek valódi célpontja lánya.

Kiskorúval folytatott szexuális viszony miatt jelentettek fel egy fideszes képviselőt

0

Először a Jobbik alelnöke, Volner János írt a Facebookon arról, hogy pedofília gyanújába keveredett Kiss Attila Csaba, nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselő. A FüHü úgy tudja, hogy régebbi ügyről van szó, amely nem véletlenül most pattant ki.

Volner csütörtöki Facebook-bejegyzésében az olvasható, hogy nyomozás indult Kiss Attila Csaba ellen szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt. A hvg.hu később Volnerre való hivatkozás nélkül írta meg, hogy kiskorúval folytatott intim kapcsolat miatt tettek feljelentést egy nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselő ellen, és a rendőrség meg is erősítette nekik, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. Felhívták a feljelentésben említett képviselőt is – akinek a nevét nem közölték a cikkben -, de ő azt nyilatkozta, hogy nem tudja mivel vádolják, semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben, és addig nem is tud nyilatkozni.

A FüHü-nek a helyi MSZP-s önkormányzati képviselő, László Ferenc megerősítette a hírt, és arról beszélt, hogy

senki nem cáfolta még a vádakat,

sem az érintett képviselő, sem pártja. Egy névtelenséget kérő forrásról pedig úgy tudjuk, hogy évekkel korábban történt az eset, és az akkor még 14 év alatti lány kezdeményezte a viszonyt, akinek közeledését a fideszes képviselő nem utasította el. A büntető törvénykönyv szerint pedig ez szexuális visszaélésnek számít.

Információnk szerint nem véletlen, hogy most derült fény az esetre: korábban a helyi polgármester arra kérte az igazgatót, akinek iskolájába a lány járt, hogy

tussolják el az ügyet.

Az érintett igazgatónő megbízását viszont most nem hosszabbították meg, és ezért dönthetett úgy, hogy nem titkolja tovább a tudomására jutott viszonyt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK