Kezdőlap Címkék Ramzan Kadirov

Címke: Ramzan Kadirov

A csecsen elnök szerint Ukrajna Nagy-Oroszország része lesz

0

Ramzan Kadirov nemrég még a visszavonulásról beszélt, de most nekirontott Petro Porosenko ukrán elnöknek.

Kadirov Vlagyimir Putyin emberének számít, aki jelezte: továbbra is számít rá. Csecsenföldről állítólag még fegyveresek is mentek Ukrajnába korábban, hogy az oroszok mellett harcoljanak az ukrán csapatok ellen.

Kadirov most felháborodott, mert Kijevben egy államtitkár, Georgij Tuka azt találta mondani, hogy

“Oroszországot darabjaira kell bontani.”

Arra célzott ezzel, hogy Oroszország soknemzetiségű állam, ahol sok olyan nemzetiség él, amely igen mérsékelten lelkesedik az orosz uralomért. Ide sorolta a csecseneket is.

Az ezredfordulón Putyin brutálisan törte le a csecsen lázadást. Akkor a Kadirov-család még az oroszok ellen harcolt, de közben átálltak. Ramzan Kadirov többször kijelentette: szívesen áldozná életét Vlagyimir Putyinért. Most azt mondta:

“Oroszország sohasem lesz olyan gyenge, hogy darabjaira essen szét,

de Porosenko és Tuka elárulták magukat: tervük van arra, hogy a nemzetiségeket szembeállítsák Moszkvával. Ez nem fog sikerülni, de Porosenko és Tuka utódai könnyen olyan Ukrajnában találhatják magukat, mely Nagy-Oroszország része lesz.”

Búcsú Putyin kedvenc csecsen vezérétől?

0

Távozni szándékozik a hatalomból Ramzan Kadirov, Csecsenföld immár tíz éve teljhatalmú ura. A Rosszija 1-nek adott hétfői interjújában közölte: „Itt voltam, amikor harcolni kellett, de most már megteremtettük a békét és a stabilitást”.

A még mindig fiatal, 41 éves csecsen vezérnek Vlagyimir Putyin az eszményképe.

„Ha parancsot adna rá, akkor szívesen meghalnék érte”

– nyilatkozta korábban Kadirov.

A Kadirov család sokáig szemben állt az oroszokkal a véres harcok idején, amikor Putyin parancsára tűzzel és vassal csináltak rendet Csecsenföldön. Aztán a család átállt Putyin oldalára, cserébe az orosz elnök rájuk bízta Csecsenföld irányítását.

Kadirov apja szintén Csecsenföld vezetője volt, ő egy terrortámadásban halt meg. Fia hihetetlen brutalitással számolt le a lázadókkal, akik közül sokan az iszlamista irányzatokhoz csatlakoztak. A 12 gyerekes Ramzan Kadirov a hívő muszlim szerepében tetszeleg.

Vlagyimir Putyin aligha értene egyet hű csecsen vezérének távozásával. Megkérdezték erről Dmitrij Peszkovot, Putyin szóvivőjét, aki katonásan így válaszolt :

Ramzan Kadirev Csecsenföld vezetője, és az is marad.

Putyin jövőre negyedszer is megpályázza az elnöki posztot. Minden bizonnyal szüksége van egy hű támogatóra Csecsenföldön is, ahol aligha találna jobb oroszbarát vezért mint Ramzan Kadirov.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK