Kezdőlap Címkék Online értékesítés

Címke: online értékesítés

Miért nő a magyar játékipar 2021-ben?

A játékipar Magyarországon 2021-ben, akárcsak a világ többi országában, online nőtt hihetetlen mértékben. A bolti terjesztés azonban vereséget szenvedett és próbálják az online webshopokat felállítani a lehető leghamarabb. A spontán vásárlások száma csökkent, az emberek beköltöztek az otthonaikba, így a webshopok üzemeltetése míg eddig csak ajánlott volt, most létfenntartásúvá válik. Nézzük, hogyan változik a magyar játékipar 2021-ben!

Beszéljenek a számok

A 2020-as Globális Játékpiaci Riport előrejelzése szerint a játékosok száma 2023-ra valószínűleg átlépi a 3 milliárdot, valamint 2020-ban 159.3 milliárd forintos álomhatárt, amely 2019-hez képest 9,3%-os növekedés. Ez az óriási növekedés leginkább a mobiljátékok elterjedésének köszönhető, amely csak egyedül 15%-ot emelkedett. A világ minden táján emelkedés volt, ebből Európa 7,5%-os növekedést tudhat magáénak. Megugrott a különböző előfizetések száma, mint a Playstation Now vagy Xbox Live, hiszen ezek már közösségi térként is szolgálnak a játékosoknak.

Az e-sport Magyarországon

Az online sport, másnéven e-sport a piaci szereplők közé emelkedett. Olyannyira, hogy 2018-ban Budapest rendezhette meg a V4-ek e-sport bajnokságát, amelyre Szlovákia, Csehország és Lengyelország is nevezett csapatokat. Megalakult a Magyar E-Sport Szövetség, amely akárcsak a Magyar Úszószövetség, a hivatásos sportolók érdekeit képviseli.

Az online szerencsejáték oldalak, mint feltörekvő csillag

Az online szerencsejáték vagyis online kaszinó oldalak 2013-as magyarországi legalizálásukat követően minden évben több és több felhasználót nyernek el. Ez a népszerűség köszönhető az üdvözlő bónuszoknak, az egyre gyorsabb ki-, és befizetési rendszereknek, a magyar nyelvű oldalaknak és leírásoknak. A hitelesített oldalak megbízhatóak, így nem kell attól tartanunk, hogy ellopják az adatainkat. Éppen ezért az utóbbi évek egyik legnagyobb felemelkedését produkálja a játékipari piacon. Ma már élő streaming, sportfogadások, starburst nyerőgépek, akár több száz játék, magas minőségű grafika, sok helyen magyar nyelvű ügyfélszolgálat várja az oda látogatókat. Mindez pedig 10 éve még szinte elképzelhetetlen volt, és szükség volt ahhoz, hogy a kreatív ipar fellendüljön Magyarországon. Az online szerencsejáték oldalak növekedése biztosan nem áll meg a következő években.

A kreatív ipar Magyarországon

Amellett, hogy napjainkban egyre több hazai tulajdonú játékfejlesztő cég vagy multinacionális cég képviselője jelenik meg hazánkban, szakemberből kevés van. 2015-ben azonban a Budapesti Műszaki Egyetem elsőként elindította Játéktervezői képzését, amelynek oktatói között a legelismertebb szakembereket tudhatja magáénak. A képzés során játékelméleteket, pszichológiát, digitális játéktörténetet, gyártási ismereteket, UI és UX alapozó képzéseket sajátíthat el az, aki úgy dönt, ebben szeretné látni a jövőjét. Magyarország már letette a voksát a játékipar mellett.

Mi várható a játékiparban 2021-ben?

Jelenleg Magyarországon az éves videójáték bevétel 69 millió dollár, és több, mint 3.7 millió felhasználóval rendelkezik. Becslések szerint a következő 5 évben ez a bevétel várhatóan 79 millió dollárra nő, hiszen egyre többen játszanak a mobiljukon. Az online értékesítés és a steaming oldalak sosem látott növekedést produkálnak, és manapság szó szerint mindenki játszik.

Eközben az online játék, a számítógépek és az okostelefonok vagy táblagépek ma már engedélyezettek és mindenki számára elérhetőek, és kiszoríthatják a hagyományos játékipart. Jelenleg a digitális játékiparban 85 vállalkozás és 150 alkalmazott dolgozik, de valójában jelentősen magasabb lehet ez a szám, ha az alvállalkozókat és informatikusok egy részét is ide számoljuk. Csak várnunk kell, és meglátjuk, hogy a jövőben mi vár még ránk a játékiparban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK