Kezdőlap Címkék Nagykőrös

Címke: Nagykőrös

Ismét fideszes önkormányzatok „nagypolitizálnak”?

0

Most a Sargentini-jelentést kommunistázva elutasító önkormányzati határozatok várhatók fideszes önkormányzatoktól. Két éve 2500 település vezetését vették rá a „kötelező menekültkvóta” elleni nyilatkozat elfogadására. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke reméli, nem fognak nagyszámban elfogadni ilyen határozatokat.

„Nagykőrös Város Önkormányzata elítéli a Sargentini-jelentést” – erről, a dr. Czira Szabolcs polgármester által benyújtott előterjesztésről döntött a képviselő-testület szeptember 27-én, csütörtökön – olvasható a város honlapján.

Nagykőrös Város Önkormányzata ezzel elsőként állt ki a hazai települések közül, hogy támogatásáról biztosítsa Magyarország kormányát és Orbán Viktor miniszterelnököt az EU bevándorláspárti, kommunista politikusaival szemben – büszkélkedik a továbbiakban a korábban kisgazda, majd fideszes parlamenti képviselőként ténykedő Czira önkormányzata.

A név szerinti szavazáson végül a határozati javaslatot a teljes FIDESZ-KDNP frakció megszavazta, ellene szavazott László Ferenc (MSZP), tartózkodott Zágráb Nándor és Tornyi Béla Ernő (Jobbik), valamint bár bent volt az ülésteremben, nem vett részt a szavazásban Kustár Tamás Balázs (független).

Az elfogadott határozat értelmében az önkormányzat elítélte a Sargentini-jelentést, amely „minden alapot nélkülöző, hamis, hazug, egyoldalú állításokat tartalmaz, melyek sértik Magyarországot, a Magyar Kormány és a magyar emberek ellen irányulnak”. Egyúttal „felszólítja azokat a magyar Európai Parlamenti képviselőket, akik hazaáruló módon nem utasították el a Magyarországot támadó Sargentini-jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat, melyet a magyar emberektől kaptak.”

A határozat felmondja a teljes kormányzati jelszógyűjteményt: migránspárti politikusok alattomos bosszúja, polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és magyar nép, Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntetik Magyarországot, és egyébként is Soros-terv.

A fideszes önkormányzatoknak nyilván van megfelelési kényszerük, de, remélem, nem fognak nagy számban elfogadni ilyen határozatot – mondta a Független Hírügynökségnek Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Az önkormányzatoknak nem feladatuk pártpolitikai és európai parlamenti ügyekben állást foglalniuk.

Gazdálkodásuk, feladataik elvégzése a dolguk, nem “nagypolitikai” ügyekben véleményt nyilvánítani testületi szavazással, ahogyan azt a Szita Károly-féle esetben is tették tavaly – fejtette ki.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere két éve indította el kezdeményezését, hogy minél több önkormányzat utasítsa el az Európai Bizottságnak tulajdonított úgynevezett „kötelező betelepítési kvótát”. Decemberben már 2460 település tett eleget a felhívásnak.

Kiskorúval folytatott szexuális viszony miatt jelentettek fel egy fideszes képviselőt

0

Először a Jobbik alelnöke, Volner János írt a Facebookon arról, hogy pedofília gyanújába keveredett Kiss Attila Csaba, nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselő. A FüHü úgy tudja, hogy régebbi ügyről van szó, amely nem véletlenül most pattant ki.

Volner csütörtöki Facebook-bejegyzésében az olvasható, hogy nyomozás indult Kiss Attila Csaba ellen szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt. A hvg.hu később Volnerre való hivatkozás nélkül írta meg, hogy kiskorúval folytatott intim kapcsolat miatt tettek feljelentést egy nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselő ellen, és a rendőrség meg is erősítette nekik, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. Felhívták a feljelentésben említett képviselőt is – akinek a nevét nem közölték a cikkben -, de ő azt nyilatkozta, hogy nem tudja mivel vádolják, semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben, és addig nem is tud nyilatkozni.

A FüHü-nek a helyi MSZP-s önkormányzati képviselő, László Ferenc megerősítette a hírt, és arról beszélt, hogy

senki nem cáfolta még a vádakat,

sem az érintett képviselő, sem pártja. Egy névtelenséget kérő forrásról pedig úgy tudjuk, hogy évekkel korábban történt az eset, és az akkor még 14 év alatti lány kezdeményezte a viszonyt, akinek közeledését a fideszes képviselő nem utasította el. A büntető törvénykönyv szerint pedig ez szexuális visszaélésnek számít.

Információnk szerint nem véletlen, hogy most derült fény az esetre: korábban a helyi polgármester arra kérte az igazgatót, akinek iskolájába a lány járt, hogy

tussolják el az ügyet.

Az érintett igazgatónő megbízását viszont most nem hosszabbították meg, és ezért dönthetett úgy, hogy nem titkolja tovább a tudomására jutott viszonyt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK