Kezdőlap Címkék Mobiltelefon

Címke: mobiltelefon

Több százezer forintos csúcsmobilt kaptak a képviselők

A tegnapi eskütétel mellé ajándék is járt: a parlamenti képviselők csúcskategóriás mobiltelefont is kaptak.

A hvg.hu vette észre, hogy már az alakuló ülésen megkapták új mobiltelefonjukat a parlamenti képviselők. Méghozzá nem is akármilyet: a lap fotósa az Apple legújabb csúcsmodelljéről, az iPhone X-ről készített képeket a padsorokban.

Jelen pillanatban ez az egyik legdrágább telefon,

az ára 270 és 326 ezer forint között mozog.

Nem mindenki kapott iPhone X-et: akinek ez nem tetszett, az választhatta a Samsung csúcsmodelljét is – mondjuk annak ára is hasonló tartományban mozog.

Az Indexnek aztán több parlamenti képviselő is megerősítette, hogy valóban voltak, akik ilyen csúcskategóriás telefont kaptak, de egyelőre nem mindenki.

Az Index meg is találta azt a közbeszerzést, amely alapján a telefonokat beszerezhették. Eszerint a Telekom

520 millió forintért szállít 250 darab iPhone-t,

vagy azzal egyenértékű készüléket, 145 prémiumkategóriás androidos telefont és 413 darab középkategóriás telefont, valamint 700 SIM-kártyát.

Vagyis ez

összesen 808 készülék, miközben parlamenti képviselőből csak 199 van.

Így aztán úgy tűnik, a csúcskészülékekből a stábtagoknak is bőven jut majd.

Azt most ne firtassuk, hogy miért kellett több mint 100-zal több telefon, mint SIM-kártya. Lehet, arra számítanak, hogy néhány képviselő, vagy valamelyik stábtag összetöri az új telefonját, és akkor másikra lesz szüksége. Az már más kérdés, hogy a különböző vállalatok, amelyek céges telefont biztosítanak alkalmazottjaiknak, az összetört telefonok cseréjét már nem szokták finanszírozni.

De az adóforintokból, úgy tűnik, jut erre is.

Már egy applikáció is segít a szavazásban

Készült egy mobilapplikáció, amely 25 kérdésre adott válasz alapján javasolja, hogy melyik párt nézetei állnak a legközelebb a felhasználóéhoz.

Közleményük szerint az applikációt „a magyar demokrácia iránt elkötelezett fiatalok” készítették, azzal a céllal, hogy segítsenek az embereknek pártot választani, illetve, hogy akik már tudják, kire szavaznak, ellenőrizhessék a választásukat.

A céljuk az, hogy minél több ember elmenjen szavazni.

Összesen 25 kérdést állítottak össze, a választáson induló pártok programjai és nyilatkozatai alapján. A válaszolóknak azt kell eldönteniük, hogy melyik állítással értenek egyet, melyikkel nem, és azt is, hogy mennyire fontos nekik a téma.

A kérdések többek között az egészségügy, az oktatás, a gazdaság és a menekültválság témakörét érintik.

Az applikáció iOS-re és Androidra is letölthető.

Tippeljen, hány telefont foglaltak le a börtönökben!

0

Idén 1680, tavaly 1459 mobiltelefont koboztak el a börtönőrök. A tiltott tárgyakat alapvetően két úton: csomagban vagy látogatáskor próbálják bejuttatni a kapcsolattartók a börtönbe.

Annak ellenére, hogy az ellenőrzések a hatályos jogszabályok és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát szolgáló belső normák és szakmai protokollok maximális betartásával történik, a leleményesség nem ismer határokat.

A fogvatartottak és hozzátartozóik mindent elkövetnek, hogy az ellenőrzést kijátszva többek között élelmiszerekbe – jellemzően kolbászba töltve, kenyér, kalács belsejébe rejtve -, borotvahabos dobozba, konzervdobozba, cipőtalpba rejtve juttassanak be telefonkészülékeket. Az elítéltek kedvenc szalámija, kedvenc felvágottja, kedvenc péksüteménye is bajt jelenthet, hiszen számos alkalommal talált a felügyelet ilyen csomagolásban is illegális tárgyat.

Telefon hajkefében Somogyból

A büntetés-végrehajtásban dolgozók tapasztalatai szerint vannak olyan bejuttatásra szánt, új kommunikációs eszközök, amelyek nem nagyobbak például egy pendrive-nál és ráadásul alacsony fémtartalommal bírnak. A találékonyságot pedig jól érzékelteti, hogy borotvahabos flakonban például a kifújt hab helyére rejtenek tárgyakat, amiket prhabbal rögzítenek.

A tiltott tárgyak nagy része csomagban érkezik az elítéltekhez, ezért ezeket mindig alaposan átvizsgálják.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK