Kezdőlap Címkék Michigan

Címke: Michigan

Kilátástalan jogi csatározás részsikerrel

Trump elnök november 3-i választások után folytatott jogi küzdelme ritka győzelmet aratott szerdán, amikor egy pennsylvania állambeli bíróság a republikánusok kérését meghallgatva leállította az állam választási eredményeinek további igazolását.

A győzelem, bár messze nem fordítja meg a feltételezett Joseph R. Biden vélelmezett országos győzelmét, életben tartotta Trump állításait, amelyek szerint a szavazólapok nem megfelelő kezelése megrontotta az eredményeket olyan államokban, mint Pennsylvania, Michigan, Georgia, Wisconsin és Arizona.

Eközben a republikánus törvényhozók Pennsylvania-ban meghallgatást tartottak a tomboló csalások és a szavazatszámlálás szabálytalanságainak vádjával kapcsolatban.

“Csak annyit kérünk, hogy hallgassa meg az általunk bemutatott tényeket, majd értékelje azokat” – mondta Rudolph W. Giuliani, a Trump kampány jogi csapatának vezető ügyvédje. – Nem akarunk senkitől megfosztani senkit jogos eredményétől.

Giuliani bemutatta a tanúkat, akik szerint kijelölt a republikánus közvélemény-figyelőit  akadályozták őket abban, hogy Philadelphiában, Pittsburgh-ben és az állam más részén ellenőrizzék a postai küldeményeket.

Pénzt és kerítést vagy költségvetést!

0

„Van 1,6 milliárd dollárunk a kerítésre a déli határon, de ez kevés. Ha nem kapom meg a pénzt a kerítés teljes felépítésére, akkor nem lesz más választásom, minthogy nem írom alá az új költségvetést” – ezzel fenyegetőzött Donald Trump Michiganban, ahol kampánykörúton jár.

Egy rövid időre januárban már leállt a központi költségvetés, de azután Trump aláírta az 1300 milliárd dolláros előterjesztést, és az amerikai állam tovább folytathatta. És folytathatja egészen szeptember 28-ig.

Trump zsarolása kétélű fegyver:

ha ugyanis leállítja a költségvetést, akkor novemberben a republikánusok könnyen elveszíthetik a többségüket a szenátusban és a képviselőházban.

Márpedig enélkül Trumpnak igen nehéz lenne keresztülvinnie az akaratát a törvényhozáson.

Trump már az elnökválasztási kampányban is felvetette az egész határt átfogó kerítés építésének az ötletét. Washingtonban a kongresszus ezt azzal vetette el, hogy túlságosan drága. Szakértők 4-5 milliárd dollárra teszik a kerítés létesítésének az árát.

Az amerikai költségvetés nincs könnyű helyzetben, mert az ország adósságállománya meghaladja a GDP 100%-át, és tovább növekszik. Mindez komoly pénzügyi gondokat jelenthet nem csak Amerikának, de a globális gazdaság egészének is. Csakhogy Trump fütyül erre: számára most az a fontos, hogy növelje szavazói táborát.

A migránskérdés az Egyesült Államokban is alaposan megosztja a közvéleményt, de Trump abban bízik, hogy a globalizáció kárvallottjai nem akarnak vetélytársakat látni a munkaerőpiacon.

Márpedig Michigan állam az úgynevezett rozsdaövezet része: az autóipar egykori fellegvára már csak az árnyékba egykori önmagának. Detroit, a Motor City, sokáig csődben volt, és a népesség szép lassan elvándorol Michigan államból.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK