Kezdőlap Címkék Megadja Gábor

Címke: Megadja Gábor

Bréking nyúz, október 2. – Tudósítás a másik valóságból

0

Valamit tudhat Muránnyi András: szemmel láthatóan kiverte a biztosítékot, hogy elszegődött a Párbeszéd kommunikációs újságírójának. S nem is csak egy cikkben megy neki a kormánypárti média. Meglepő támadást olvashatunk Ungár Péter ellen a Magyar Időkben – igaz, csak amolyan viccelődőset, mégiscsak Schmidt Mária fiárl van szó. S ha már Murányi és Ungár: jó apropót kínálnak arra, hogy jól megadja Gábor a független sajtónak.

888.hu – A független hatalmi ág vergődése

Úgy látszik, a független és szabad sajtónak nem tűnik föl, hogy épp a független és szabad sajtóból igazol valaki egy párt kommunikációs igazgatói posztjára.

Nem sokkal a Tarháló Párt igazolásának híre után érkezett az, hogy az Index is tarhálni kezdett. Úgy tűnik, a tarhálás a liberálisok, függetlenek védjegyévé vált.

A „független“ sajtó önképe szerint a polgárok megbízásából dolgozik. Ezt a tételt már tesztelte a politis.hu, de sajnos elvérzett rajta.

Úgy tűnik, a polgárok nem kívánnak áldozni a „független“ sajtóra.

A második legfontosabb tétel az, hogy a média a „negyedik hatalmi ág“. Ebből a perspektívából Murányi hatalomból hatalomba jet skizett, legalább a szférát nem hagyta el. Ám a fékezős-ellensúlyozós metafora szerint a hatalmi ágak egymást kell, hogy ellenőrizzék, különben zsarnokság vagyon. Ha a média hatalmi ág, akkor ellenőrzésre szorul, méghozzá a többi hatalmi ág által.

Ezt az ellenőrzési kísérletet azonban toporzékolva, hisztériázva utasította el a „független“ média, hiszen ha ellenőrzik, megszűnik a függetlensége.

Így lesz a média független hatalmi ág, egyedül a világon, kivonva magát a fékezős-ellensúlyozós logika kényszerítő érvei alól.

Hogy a független sajtó sorsa mi lesz, azt – ezt tanultuk a haladóktól! – majd a Piac eldönti.

Figyelő – Mellébeszélésre szerződtette a párbeszéd az exfüggetlenobjektív újságírót

A balliberális (saját terminológiájuk szerint „független”) újságíró egyik legjobb példája Murányi András. A haladó újságíró annyira „független” és „objektív”, hogy simán leigazol egy párt kommunikációs igazgatójának. Igaz, a két beosztás között legfeljebb a fizetés a különbség.

Ha Murányi a saját felfogása szerinti „függetlenség” jegyében látja el feladatait a Párbeszéd kötelékén belül, akkor a párt kommunikációjában nem várható nagy változás, de számára mindenképpen előnyös, hiszen legalább jól megfizetik az „oktatásegészségügy” skandálásáért.

De akármekkora sztárgázsit kap a „függetlenobjektív” újságíróból átvedlett kommunikációs szakember, lendülete már most megtörni látszik. „Mibe keveredtem!” – gondolhatta magában Murányi tegnap az ATV stúdiójában az Egyenes Beszéd című műsor vendégeként. Rónai Egon műsorvezető ugyanis úgy nézett rá, mint egy jószívű tanítóbácsi a nem túl éles elméjű diákjára.

Csak kedvesen mosolygott és közben szókratészi kérdésekkel próbálta rávezetni a zoom.hu exhírigazgatóját, hogy mekkora hülyeséget csinált.

Magyar Idők – Erre költi a pézét Ungár Péter

Ungár Péter, az LMP házi milliárdosa korán felismerte a média erejét. Vásárolt és alapított néhány hírportált, köztük az azonnali.hu-t.

A tartalomelőállítási színvonal meredeken emelkedik, nem kidobott pénz az a sok százmillió forint, amit Ungár az online-ra áldoz. A csupa nagy nevekből álló szerkesztőgárda napról napra erőteljesen tematizálja a közvéleményt, az elsöprő erejű publicisztikáikról zeng a közösségi média, az azonnali.hu már most az egyik legmeghatározóbb médiumnak számít.

Nézzük, miért: Itt van például ez a tényfeltáró cikk, a maga nevében hiánypótló alkotás, a mindenhova f…szokat rajzoló facebookos csávók nélkülözhetetlen tevékenységéről.

Az interjú komoly népművelői kérdéseket feszeget: lehet-e szórakoztatni az internet emberét indokolatlan f..sz rajzolással? És kiderül, hogy igen. A gimis szintű humor átlépi a generációk és a társadalmi különbségek szakadékait, és behatol oda is, ahova nem várnánk.

Ha eddig kétségünk volt, mire veri el a lóvét Ungár Péter, merre tart a médiabirodalma, most már minden világos.

Úgyis mondhatnánk, minden fa..a!

Bréking nyúz, augusztus 29. – Tudósítás a másik valóságból

0

Igazi kuriózum annak a rákosista, pardon, orbánista (kormány)kórusnak a videója, amely Boross Pétert köszöntötte születésnapján, a kormány ülése után. Nem érdemes kihagyni! Van más is! Tibi atyának megy neki mai publijában a 888.hu. A Pesti Srácok is harcias kedvében van, ők a chemnitzi összecsapások kapcsán írnak meghökkentő mondatokat. A Magyar Idők pedig elérkezettnek látta az időt arra, hogy a kultúrharcot kiterjessze az RTL Klubra is. Jó olvasást!

888.hu – Tibi atya felköpött és aláállt

Aki nem követte volna a múlt heti vihart a biliben, Tibi atya úgy gondolta, hogy az alkoholista pap brandje mögül az ő dolga eljárni közéleti tánc-és illemtanárként – írja Megadja Gábor, aki szerint azért orrolt meg rá „a külföldi mémeket remekül fordító ellenzéki troll brandjének gazdája, mert szerinte borzasztó, hogy utaltam 19 forintot Konok Péternek, megaláztam egy koldust. Konok Péter szerint pedig ez a 19 forint a legtöbb, amit „visszakapott a közösből”, ami csak abban az univerzumban igaz, ahol Simicska pénze a G-nappal automatikusan elvesztette közpénz jellegét.”

Tibi atyának igaza lenne akkor, ha egy süket, vak, néma, féllábú, félkarú emberrel tettem volna ezt a borzalmat. Csakhogy nem így történt. Konok Péter egészséges felnőtt férfiember, és ilyetén minőségében kunyerál a Facebookon, miután Lajos elhajította az egész cuccost – írja Megadja, aki ezt követően hosszasan elemzi Tibi atyát, majd így folytatja: „úgy gondoltam, hagyjuk a fenébe az üzengetést, vitatkozzunk szépen élőben, ott mindenki elmondhatja az érveit.

És ebben a pillanatban változott a névtelen badass közéleti megmondó Csibe atyává, aki nem kívánja vállalni arcát és nevét, és nem akar kiállni az emberek elé.  

Azt írja Vona Gábor híve: az élő vitának csak számára van tétje. Épp erről van szó. Bátor ember olyasmibe áll bele, aminek van tétje.

Mindenesetre már így is túl sok energiát pazaroltam egy névtelen ellenzéki trollra, miközben ezt az energiát akár rezsimépítésre is fordíthattam volna. Úgyhogy

legközelebb akkor foglalkozom Csibe atyával, ha lesz töke kibújni a névtelenség és arctalanság mögül.”

Pesti Srácok – Chemnitz, az első lázadás

Nyilvánvaló volt, hogy az egykori NDK lesz a tágabb helyszín az első lázadásra, mert az egykori keletnémetek már megtanulták, hogy mit várhatnak a nyugatnémet megszállástól – áll a portál mai vezércikkében. Egy ilyen helyen vannak még meg a nyomai annak a közösségi érzésnek, egymásrautaltságnak, személyességnek, amit a huszadik század második fele elpusztított. Az ilyen helyeken élő emberek életét változtatta meg leginkább a fiatal muszlim férfiak betelepítése.

Ezek az emberek pillanatok alatt kerültek át a múlt század hetvenes éveinek nyugalmas álomvilágából egy háborús videójátékba, ahol ők a célpontok.

Sztálin legjobb tanítványai (mert valami miatt Hitlerre meg Göbbelsre érzékenyebbek), propaganda szempontból is szakmai tökéllyel kezelik a történteket.

A chemnitzi felkelést nyilván le fogják verni. Az állítólag jobboldali miniszter irányítása alatt álló szövetségi rendőrség ott terem majd és rendet csinál.

A manapság liberális felebarátaink körében olyannyira népszerű humanista Lenin monda azt, hogy forradalmi helyzet akkor van, ha a nép nem akar már a régi módon élni, a hatalom meg nem tud a régi módon kormányozni. Lenin elvtársnak mindig igaza van, most annyi pontosítással, hogy jelen esetben a német nép egyre nagyobb része nem akar úgy élni, ahogy az elitje legújabban szeretné.

Chemnitziek! Veletek vagyunk, mert ti vagytok a normálisak!

Magyar Idők – Az RTL alaposan túllőtt a célon

Egy végtelenül ízléstelen, primitív, népbutító sorozattal járatják le a vidéken élő embereket – ezzel a felvezetéssel ír cikket  Jurák Kata, aki ezúttal az RTL Klubnak megy neki, állítva:

„nem kicsit lépte át már eddig is a konzervatív, polgári, keresztény érzelmű emberek ingerküszöbét az RTL Klub által vetített sorozatok többsége, így nem csoda, hogy elpártoltak a csatornától”.

Bevallja, hogy ő, „aki masszívan elzárkózom az említett csatorna által sugárzott szennyáradattól, egészen addig nem is tudtam, amíg a napokban a balliberális média el nem kezdte szintúgy gyalázni Morvai Krisztinát, aki – szerintük – „képtelen leállni”, és most az RTL Klub sorozatát támadja.

Gondoltam, ha Morvai össztűz alá került egy sorozat miatt, akkor annak egészen biztosan az az oka, hogy a képviselő asszony ismét a lényegre tapintott. És tényleg.” – állapítja meg, miután megnézett a sorozatból egy epizódot.

Talán nem is az a legnagyobb baj, hogy a filmesek a faluban mit és hogyan tesznek, hanem az, hogy mi tűrjük, hogy meggyalázzák az embereket, sárba tiporják nemzeti értékeinket, a történelmünket, és olyan értékeket közvetítsenek a gyerekeinknek, amelyek tökéletesen ellentétesek mindazzal, ami számunkra fontos.

De azt gondolom, hogy a fizikai határvédelem után most a szellemi honvédelem következik majd: megvédjük értékeinket, a gyerekeinket, a társadalmunkat.

Orbán Viktor Facebook oldala – Boross Péter köszöntése 90. születésnapján

Éljen soká // May he live long!

Éljen soká // May he live long!

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. augusztus 29., szerda

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK