Kezdőlap Címkék Márton Anita

Címke: Márton Anita

Márton Anita bronzérmes súlylökésben

0

A súlylökő Márton Anita idei legjobbjával bronzérmet nyert a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A címvédő békéscsabai versenyző – aki sérülés miatt fél évet kénytelen volt kihagyni – 18,05 métert dobott a pénteki selejtezőben, ezt már elsőre felülmúlta a döntőben, amikor 18,37 méterig lökte a súlygolyót. Majd 18,25 következett, harmadikra pedig kereken 19 métert ért el – amivel a harmadik helyre lépett előre.

A magyar atlétika első világbajnokának utolsó három dobása is 18 méter fölötti volt: 18,68 és 18,45 méter, s 18,61-gyel zárt.

A számot meglepetésre a bolgár Radoslava Mavrodieva nyerte 19,12 méterrel, mindössze egy centiméterrel előzte meg a nagy esélyes Christina Schwanitzot. A világ- és kétszeres Európa-bajnok német nehézatléta az ötödik sorozatig vezetett.

“Amiért jöttem, az sikerült: szerettem volna 19 méter körül lökni és érmet szerezni. Így, hogy sérülésből jöttem vissza, elégedett vagyok” – nyilatkozott az M4 Sportnak Márton Anita.

A 30 éves versenyző hozzátette, megjósolta, hogy nagyon szoros lesz a verseny, az első három helyezett 12 centiméteren belül volt.

“Nehéz volt újrakezdeni a sérülés után pszichésen is, ez az érem most nagy lökést ad majd a folytatáshoz” – fogalmazott Eperjesi László tanítványa.

Márton Anita – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m – országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m – ocs). Három éve ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m – ocs). Tavalyelőtt újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert. Az elmúlt évben megszerezte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét: a birminghami fedett vb-n 19,62 méteres országos csúccsal diadalmaskodott. (MTI)

Óriási siker atlétikában: az első világbajnoki aranyunk

0

Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg: 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n.

 

A békéscsabai színekben versenyző nehézatléta világranglista-másodikként érkezett a brit városba, ahol egyértelműen az aranyesélyesek között tartották számon. A 29 éves klasszis immár évek óta a nemzetközi elit tagja, fedettpályán a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerte, míg a 2016-os portlandi vb-n második volt. Az amerikai versenyen két éve országos csúcsot lökött, s most egyértelműen azzal a céllal lépett dobókörbe, hogy javít az akkori 19,33 méteres eredményén –emlékeztet az MTI.

Márton Anita az M4 Sportnak a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy az éremszerzés volt a célja, illetve az, hogy megjavítsa az országos csúcsot, és ez mind sikerült.

A riói olimpián harmadik, a tavalyi, londoni szabadtéri vb-n második helyezett, kétszeres fedett Eb-győztes Márton a magyar atlétika ötödik érmét nyerte fedett vb-n, előzőleg egy ezüst és három bronz volt a mérleg.

Az 1987-es első, indianapolisi fedett vb-n Forgács Judit (400 m), majd 1999-ben, Maebasiban Szabó Zsuzsa (rúdugrás) és Czingler Zsolt (hármasugrás) a harmadik helyen végzett. Czingler csak utólag vehette át a bronzérmet, miután az eredetileg harmadik bolgár Dimitrovot doppingolás miatt kizárták. Két éve Márton Anita nyert Portlandben ezüstérmet – írja a magyar hírügynökség.

Ezüstérmes lett Márton Anita az atlétikai vb-n

0

Megszületett a második magyar érem a londoni atlétikai világbajnokságon: Márton Anita második lett súlylökésben.

Nehéz körülmények között, szakadó esőben rendezték meg a női súlylökés döntőjét. Az olimpiai bronzérmes Márton Anitát éremesélyesnek tartották a verseny előtt, ennek megfelelően szinte végig a 3-4. helyen állt.

Az utolsó dobása előtt 4. volt, ekkor azonban jelentősen, több mint fél métert javítva korábbi eredményén

19 méter 49 centit dobott, ezzel ezüstérmes lett.

A győztes a kínai Kung Li-csiao lett, 19,94-gyel.

Ez a második magyar érem az idei atlétikai vb-n, hétfőn Baji Balázs szerzett bronzérmet 110 méteres gátfutásban.

Márton Anita fantasztikus eredményeket produkált az elmúlt években: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi Eb-n, 2015-ben megnyerte a prágai fedettpályás Eb-t, a pekingi vb-n pedig 4. lett. Tavaly ezüstérmes volt az Eb-n és a fedettpályás vb-n is, majd bronzérmet nyert a riói olimpián – ahol szintén az utolsó dobásával lépett fel a dobogóra. Idén pedig újra megnyerte a fedettpályás Eb-t.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK