Kezdőlap Címkék Mars Hill

Címke: Mars Hill

Csak homofóboknak! – A nők „pénisz otthonok”

Mark Driscoll lelkipásztor szerint a nők „pénisz otthonok” – a washingtoni székhelyű evangélikus Mars Hill templom kénytelen volt részben bezárni kapuit.

Az alapító Mark Driscoll – aki jól dokumentált homofób és szexista megjegyzéseivel vált ismertté – bejelentette a hétvégén, hogy bezárták a Mars Hill 15 északnyugati ágát. Indokként a média okozta negatív figyelem miatt bekövetkezett anyagi nehézséget nevezték meg. Több munkatársát, valamint számos egyházi személyiséget is elbocsátottak. A múlt hónap végén maga Driscoll is bejelentette, hogy hat hetes szabadságot vesz ki.

Mark Dunford lelkészt a közelmúltban bocsátottak el a Mars Hill portlandi ágából azután, hogy felszólította Driscollt a lemondásra, valamint felhívta a figyelmet, hogy az alapító elültette a „félelem kultúráját” az egyházában, és átláthatóság hiányát hozta el az egyház soraiban.

A New York Times elemzése Driscollról beszámolt a vádakról, a plagizálásokról, az egyházi alapok nem megfelelő felhasználásáról, és arról, hogy oly mértékben bebiztosította a hatalmát, hogy azt kétségbe vonni szinte lehetetlen.

A Driscollal szembeni ellenérzések az utóbbi időben felerősödtek. Driscoll az évek során az LGBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) egyik legfőbb támadója lett, és nőellenes megjegyzései kulcsfontosságú elemei lettek a teológiájának. Prédikációiban kijelentette, hogy a nők a férfiak követői és beosztottai, és a nőknek mindig alázatosnak kell lenniük. Az egyik jelentés szerint egyszer arra utasított egy nőt, hogy térdeljen le, és kérjen bocsánatot a férjétől, amiért megtagadta tőle az orális kielégítést.

Ez a viselkedés beleillik Driscoll nőkről alkotott zavaros elképzeléseibe, mint amiket a feminista blogger, Libby Anne is feltárt és nyilvánosságra hozott hétfőn. 2001-ben Driscoll William Wallace II álnéven írt egy blogbejegyzést, amiben nyíltan állást foglal a patriarchális nézetei mellett, hogy a nők lényegében csak a „pénisz otthonai”.

Az első dolog, amit tudnod kell a péniszedről, hogy ez nem a tied, bármennyire is így látszik. Isten teremtett téged és a péniszed, te csak egyszerűen kölcsönkaptad egy időre.

Míg az Ő pénisze nálad van kölcsönben, az csak lóg ott magányosan, és szüksége van egy otthonra úgy, mint amikor egy férfi lakást keres magának, ahol élhet. Tudván, hogy az Ő péniszének otthonra van szüksége, Isten megteremtette a nőt, hogy legyen az ő felesége. És amikor a férfi feleségül veszi a nőt, észreveszi, hogy mennyiben különbözik tőle az alakja, és egy szép otthont csinál belőle.”

És abban az esetben, ha egy férfi arra gondolna, hogy egy másik férfi, vagy a keze „jó otthon” lenne számára, itt van néhány homofób gondolat Driscolltól: 

„Ha egyedül vagy, jusson eszedbe, hogy a péniszed otthontalan, és otthonra van szüksége. És bár lehet, hogy úgy gondolod, hogy a kezed olyan, mint egy otthon, ez akkor sem az. És bár más nők, akik nem a feleségeid úgy nézhetnek ki, mint egy otthon, ott megpihenni olyan lenne, mint betörni egy másik ember házába. És nyilvánvaló, hogy egy otthontalan férfinak egy másik otthontalanra nem lehet szüksége.”

Driscoll felemelkedése és sikere az ehhez hasonló gyújtó hangú észrevételekből táplálkozott. De úgy tűnik, hogy sokan rájöttek, hogy a nőket „pénisz otthonoknak” nevezni nem egy korszakos ötlet. Ezek nevetséges, szexista, férfiközpontú eszmék, amik évszázadokkal ezelőtt voltak meghatározóak, és méltóak a széleskörű megvetésre.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK