Kezdőlap Címkék Komfortérzet

Címke: komfortérzet

Okok, amiért a szőnyegtisztítás fontos

0

A lakásunk vagy házunk takarítása lényeges, hiszen sokkal jobb érzés egy tiszta és rendezett otthonba hazatérni, vagy ha otthonról dolgozunk, sokkal komfortosabban érezzük magunkat, sőt még ez a termelékenységre is kihat. Az otthonunkban folyamatosan takarítani szükséges, hogy valóban mindig tisztaság és rend uralkodjon körülöttünk. A takarítás szerves részét képezi a szőnyegek porszívózása és tisztítása. Mutatunk is néhány okot, hogy miért is olyan lényeges a rendszeres szőnyegtisztítás!

Amennyiben mindig szép és új küllemű szőnyegre vágyunk, akkor a rendszeres porszívózás elengedhetetlen. Nem csak jó érzés egy tiszta szőnyegre pillantani, de a rendszeres porszívózás a szőnyeg élettartamát is jelentősen meghosszabbítja. Ha nem szeretnénk minden évben új szőnyeget vásárolni, akkor nagyon lényeges, hogy rendszeresen tisztítsuk ki azt.

A szőnyeg felszínére és a mélyebb rétegeibe, illetve annak rostjaiba sokféle szennyeződés kerül, amely aztán a levegőt is szennyezi, főleg, ha a gyerek előszeretettel ugrál azon. A levegő szennyezettsége pedig felelőssé tehető az allergia és az asztma kialakulásáért. Elsősorban kisebb gyerekekre jelentenek veszélyt ezek a betegségek.

Mindenki arra vágyik, amikor beköltözik álmai otthonába, hogy még évek múlva is olyan jól nézzen ki, olyan jó érzés legyen ott élni, mint az első időszakban. Ha nem hanyagoljuk el a takarítást, ha ügyelünk a tisztaságra és a rendre, akkor valóban újszerű állapotban tarthatjuk az otthonunkat. A szőnyegek rendszeres porszívózása és professzionális tisztítása valóban azt az érzést keltheti bennünk, mintha az otthonunk még mindig új lenne, mintha csak nemrég költöztünk volna be.

A rendszeres szőnyegtisztítás minden családban nagyon lényeges, de teljesen máshogy és másmilyen rendszerességgel kell azokban a családokban szőnyeget tisztítani, ahol két felnőtt él, vagy ahol kisgyerekek és háziállatok is élnek a családban. A fentebb említett allergének mellett, más allergiát okozó anyagok is bekerülhetnek a szőnyegbe. Például állatszőr, ételmaradék, poratkák, baktériumok, amelyek szintén kiválthatnak allergiás reakciót és okozhatnak asztmás tüneteket.  Hiszen egy kisgyereknek még nehéz elmagyarázni, hogy ne étkezzen a szőnyegen, vagy ne törölje a kezét a szőnyegbe. Illetve a kedvenc cicánkat sincs szívünk „elzavarni” a szőnyegről, ha azt látjuk, hogy milyen édesdeden pihen ott. Mi a megoldás? A gyakori szőnyegporszívózás heti több, míg az alapos szőnyegtisztítás, legalább évente egy-két alkalommal.

A modern és gazdaságos fűtés nem lehetetlen!

0

Otthonunkkal kapcsolatban az év utolsó hónapjaiban, amikor kint már igazán lehűlt a levegő, a fűtés válik az egyik legfontosabb kérdéssé, de úgy is mondhatnánk, jelentősége komolyan felértékelődik.

Fűtőfóliával a komfortosan meleg otthonért

Ha nem működik jól a fűtés, akkor semmi sem működik jól, ha pedig rendben van, akkor mással is tudunk foglalkozni. Persze a dolgok nem ennyire egyszerűek, de az tagadhatatlan, hogy télen a komfortérzetünket meghatározza a fűtés, na és persze a hó végén érkező számlák is.

Előbbiek hatására sokakban merül fel az igény egy korszerűbb és gazdaságosabb fűtési megoldás alkalmazására. A fűtőfilm harmadik generációja, az intelligens fűtőfilm azoknak kínál megoldást, akik szeretnének egy biztonságos hosszú távra szóló megoldást, ami nem igényel karbantartást, biztosítja a kellemes meleget, és teszi mindezt anélkül, hogy a költségeink megnövekednének. A harmadik generációs fűtőfilm esetében nem kell tartani a túlmelegedés veszélyétől, önszabályozós megoldásként nem kell hidegen maradó felületekkel, sem kisülésekkel sem számolni, valamint attól sem kell tartanunk, hogy a padlón álló bútoraink alatt felforrósodna a fűtőfólia. Korszerű és energiatakarékos megoldás, aminek a költségeit akár nullára is csökkenthetjük, amennyiben megújuló energiaforrásként a napelemeket is használjuk.

Az ember számára legértékesebb távoli infravörös sugárzás jótékony hatásait azonnal megtapasztalhatjuk a rendszer használatbavételével, hiszen a gyorsan melegedő fűtőfólia nem a levegőt melegíti, hanem a testünket.

Mindez a  komfortérzetünk növekedéséhez, illetve a szoba átlaghőmérsékletének csökkenéséhez vezet, hiszen nem kell olyan magasra állítanunk a termosztátot, mint korábban, az infrafűtés hatékonysága ugyanis jóval nagyobb. Változatos felhasználási lehetőségeket kínál, hiszen mennyezetfűtés, a falfűtés, a padlófűtés is megvalósítható fűtőfilm segítségével. Fontos továbbá, hogy az egészségre gyakorolt hatása nem pusztán a kellemes meleg biztosítását jelenti, hiszen használatával nem kell szállóporral számolnunk, a levegő minősége is javul, nem szárítja azt a rendszer. Az önszabályozó tulajdonsággal rendelkező fűtőfólia gazdaságos, alacsony üzemeltetési költségű megoldást kínál, ami egyszerűen és pontosan szabályozható mivolta miatt maximálisan kielégít minden a fűtéssel szemben támasztott igényt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK