Kezdőlap Címkék Katrina

Címke: Katrina

Harvey: Két halálos áldozat és esőözön

0

Két halálos áldozatot, számos sérülést és óriási anyagi károkat okozott az Egyesült Államok texasi partjaira lecsapott hurrikán. Súlyos esőzések kísérik a Harveyt Texasban, helyenként már fél méternyi eső is leesett. A texasi kormányzó szerint a legnagyobb veszélyt a súlyos árvizek kialakulása jelenti.

Houstonban és Corpus Christiben már leesett 50 cm eső, s kétszer ekkora özönt várnak azelőtt, hogy a hét közepére lecsillapodik a hurrikán – mondta Greg Abbot kormányzó.

Két halálos áldozatról számolnak be a híradások.

Ahogy korábban beszámoltunk róla,  215 km/óra sebességgel lecsapott hurrikán. 12 éve a legerősebb vihar volt Amerikában.  Az eddigi legerősebb hurrikán a Katrina volt, amely 2005-ben csapott le a louisianai partokra. Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította az államot, ami – mutatnak rá a hírügynökségek – lehetővé  teszi a szövetségi segélyek gyors eljuttatását a leginkább érintett területekre. A hurrikán érkezése előtt egymásnak ellentmondó üzenetet juttattak el a lakosok az illetékesek – volt, aki azt tanácsolta, hogy meneküljenek az ország belseje felé, mások azonban azt, hogy zárkózzanak be biztonságban otthonukba. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

Az Egyesült Államokban a legerősebb hurrikán legutóbb 2005-ben pusztított: az a Katrina volt, amely egy fokkal erősebb volt, mint most a Harvey. 1800 ember halált követelte Louisiana és Mississippi államban, s voltak halálos áldozatai Alabama, Florida és Georgia államokban is. Letarolta a louisianai partokat, s óriási pusztítást hajtott végre New Orleansban.

 

 

Harvey utózöngéi: esőözön, viharok, széllökések

0

215 km/óra sebességgel csapott le Texas partjaira a Harvey hurrikán. Tizenkét éve nem volt ilyen erős hurrikán az országban.

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította az államot, ami – mutatnak rá a hírügynökségek – lehetővé  teszi a szövetségi segélyek gyors eljuttatását a leginkább érintett területekre.

A hurrikán érkezése előtt egymásnak ellentmondó üzenetet juttattak el a lakosoknak az illetékesek – volt, aki azt tanácsolta, hogy meneküljenek az ország belseje felé, mások azonban azt, hogy zárkózzanak be biztonságban otthonukba. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

Habár a hurrikánt mentközben fokozatosan visszaminősítették, s ennek az öszefoglalónak az időpontjában 1-es kategóriájú volt már „csupán”, még 4-es erősségűként csapott le Corpus Christire, amelyből korábban pánikszerűen menekültek el a lakosok. Délkelet-Texasban most a legnagyobb veszélyt a súlyos esőzések és a többszáz mérföldön várható, életveszélyesnek nyilvánított széllökések, valamint az árvíz jelenti.

Legutóbb 2005-ben pusztított az Egyesült Államokban a legerősebb hurrikán, a Katrina, amely egy fokkal erősebb volt, mint most a Harvey. 1800 ember halált követelte Louisiana és Mississippi államban, s voltak továbbá halálos áldozatai Alabama, Florida és Georgia államokban. Letarolta a louisianai partokat, s óriási pusztítást hajtott végre New Orleansban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK