Kezdőlap Címkék Glázer Tímea

Címke: Glázer Tímea

MSZP-s lehet a győri jelölt

A győri MSZP-elnök, Pollreisz Balázs lehet a közös ellenzéki jelölt a januári polgármester-választáson. Ő lenne Borkai Zsolt utódja, ha megválasztanák.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnökét indítja közös jelöltként az ellenzék Győrben a lemondott Borkai Zsolt helyére – értesült a Nyugati Fény. Az időközi választás január 26-án lesz. A helyi választási bizottság döntése értelmében polgármesterjelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-áig lehet.

Miután az ellenzék korábbi közös jelöltje, Glázer Tímea (DK) – aki októberben kikapott Borkaitól – bejelentette, hogy nem indul újra a tisztségért, az ellenzéki pártoknak új konszenzusos jelöltet kellett találniuk. Az információt az atv.hu-nak az MSZP-ből is megerősítették. A hivatalos bejelentést eredetileg szerdára ígérték.

Borkai Zsolt kisajátította a város vagyonát

Glázer Tímea, az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje és Ungár Péter, országgyűlési képviselő közleményben tiltakozott amiatt, hogy a győri polgármester, Borkai Zsolt 15 millió forintig egyeztetés nélkül dönthessen kifizetésekről.

 

“Elfogadhatatlan, hogy a győri Fidesz minden előzetes tájékoztatás nélkül egy olyan előterjesztést erőltetett át a közgyűlésen, amely alapján Borkai Zsolt mostantól minden egyeztetés nélkül, saját jogon dönthet a 15 millió forintot el nem érő költésekről.”

Ez jelentősen növeli a korrupciós kockázatot, hiszen teljesen egyértelmű, hogy ha a polgármester a győri emberek érdekeit szolgáló beruházásokra akarná költeni a pénzt, azt boldogan hozná be a közgyűlés elé.

“A polgármester maga is szégyellte az előterjesztést, hiszen csak az elfogadás előtt merte közvetlenül kiosztani. Az egész döntés kínos a városvezetésnek is, de nekik már régóta fontosabb az adófizetői pénzek minél hatékonyabb lenyúlása, mint az, hogy legalább a látszatra adjanak.”

A döntés az önkormányzati választás utolsó heteiben lehetővé teszi Borkai számára a pénzek szavazatszerzésre felhasználható osztogatását.

“Az, hogy ezt még a kampányban áterőltette Borkai Zsolt, pontosan mutatja, hogy retteg az önkormányzati választástól, és maga is pontosan tudja, hogy a győri emberek többségének elege van az egyre elhatalmasodó korrupcióból és a fölényességből.” – zárja közleményét az LMP-s országgyűlési képviselője, és az ellenzék közös polgármester-jelöltje.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK