Kezdőlap Címkék Fethullah Gülen

Címke: Fethullah Gülen

Hogyan akarta Michael elrabolni Fethullahot

0

Nem mindennapi szálra akadt a különleges ügyész, Robert Mueller az amerikai választásokba való orosz beavatkozás vizsgálata során. Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, Micheal Flynn nemcsak oroszokkal bizniszelt, hanem Erdoganékkal is. Sőt: még Fethullah Gülen Amerikában élő török disszidens elrablásáról is tárgyalt. Igaz, csekély 15 millió dollárért.

Donald Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn ellen emberrablás előkészülete miatt nyomoznak. Fethullah Gülent, a legálisan Amerikában élő török hitszónokot, Recep Tayyip Erdogan török elnök ősellenségét akarták állítólag az ő szervezésével egy török szigetbörtönbe vinni.

A Wall Street Journal erről szóló összeállítását idézi a Guardian, amely szerint az, hogy a vád eddig nem került nyilvánosságra,

aggasztó jel Trump jogi csapata számára, mert azt jelzi, hogy Flynnék vádalkuban gondolkozhatnak,

amire egy korábbi példa alapján Mueller is nyitott lehet. A korábbi példa az egyik volt stábtag, George Papadopoulos, aki már bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott az FBI-nak az oroszokkal való kapcsolatairól.

Az extanácsadó cégét, a Flynn Intel Groupot azért is vizsgálják, mert nem közölte, hogy Erdogan érdekében dolgozik, de ez a mostani sokkal súlyosabb vád lehet. Szeptemberben a WSJ már közölt egy cikket arról, hogy az emberrablási terv kapcsán volt egy találkozó, amin a volt CIA-igazgató, James Woolsey is részt vett. A mostani információk egy második megbeszélésről szólnak, ami december közepén volt New Yorkban, méghozzá a 21 Club-ban, amelyen Flynn és fia is részt vett. Itt beszéltek állítólag a 15 millió dolláros sikerdíjról. Gülent magángéppel vitték volna Imrali szigetére.

Arról nincs hír, hogy milyen fázisig jutott el a tervezés, pénz cserélt-e gazdát.

Ugyanis Flynnt nemsokára kinevezték a választásokon győztes Trump előkészítési csapatába, ahonnan a volt kémtiszt a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztig vitte, igaz mindössze 24 napig, aztán le kellett mondania az orosz kapcsolatokról szóló vádak miatt.

És a legfontosabb felvetés: az angolszász sajtó által megszólított jogtudósok véleménye szerint, ha igaznak vagy legalább is főleg igaznak bizonyulnak a Flynn és fia elleni vádak, akkor Trump egykori közeli munkatársa arra kényszeríthető, hogy kiteregesse a szennyest. Azaz: mindent elmondjon az FBI-nak az orosz kapcsolatokról.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK