Kezdőlap Címkék Erdei Zsolt

Címke: Erdei Zsolt

Ki fog padlót az ökölvívó szövetségben?

0

Nem is tudom hány éve volt, amikor a fél ország drukkolt Madárnak, hogy összejöjjön a nagy álom, és Las Vegasban kis híján megküzdhetett volna súlycsoportjának valóban legjobbjaival. Csak egy hajszál hiányzott, de végül nem sikerült. Emiatt talán keserű szájízzel fejezte be pályafutását, hisz nem jött össze sem Las Vegas, sem az álom meccs. Bevallom, én az ország másik feléhez tartoztam. Úgy gondoltam, ha Madár felméri képessége határát, akkor még a sok számjegyű meccspénzért sem szalad bele a sima vereségbe, mert könnyen elvesztheti európai és hazai nimbuszát. Végül megúszta súlyos pofonok nélkül.

Azóta Erdei szép pályát futott be, első számú embere lett a hazai ökölvívásnak, miközben évekkel ezelőtt, amikor a feladatot elvállalta sokan szurkoltak neki, legfőképp azért, hogy ez a feladat se haladja meg képességeit. De úgy tűnik, a verést ezúttal nem tudja elkerülni.

Ezt a meccset persze nem a ringben, hanem azon kívül vívták. Az eredményt ismerjük, a Magyar Ökölvívó Szövetség körüli botránnyal teli vannak az újságok. A Független Hírügynökség az elsők között számolt be a lényegről.

Arról, hogy eredetileg az Ifjúsági Európa Bajnokság rendezését vállalta az Erdei Zsolt vezette szövetség. A készülődés közben azonban két ország is visszamondta a világbajnokság lebonyolítását. Kapóra jött a lehetőség: ha mások elugranak a világjátékok szervezése elől, mi majd beleállunk. Ez ma a honi virtus. Nosza meg is szavazott a kormány néhány százmilliót a rangos esemény megrendezésére, s a politika a Duna Arénát jelölte a verseny helyszínének, ahol tavaly fényesen sikerült megrendezni az úszó-világbajnokságot.

Az ökölvívó Európa Bajnokságnak egyébként eredetileg Győr adott volna otthont, s ennek megfelelően kisebbre méretezték a büdzsét. De tudjuk, hogy a politika emelte a tétet, mert azt remélte, hogy nemcsak az úszók nemzetközi szövetsége, a FINA, de az ökölvívóké, tehát az AIBA is felfigyel a rendkívüli sport-szervező képességeinkre. Valljuk be, fel is figyelt! Végül is kifogástalan lett a világbajnokság szervezése, ami kivívta a bokszot szerető közönség és a nemzetközi szervezet elismerését is. De, mint tudjuk, az ördög mindig a részletekben bújik meg, s persze, előbb utóbb elő is került. Ez történt.

A parasztgyalázat igazán akkor tört ki, amikor a világjátékok szervezői kasszát csináltak, s a végelszámolásnál kiderült: a szervezők 348 millió forinttal túllépték az eredeti költségvetéshez mérten már amúgy is megemelt keretet.

De persze, mindenki mosta a kezét, mintha minden a legnagyobb rendben ment volna. Nem érzete magát felelősnek a költségek durva túllépéséért a szövetség elnöke, Erdei Zsolt. Ámbár több alkalommal is megjegyezte, hogy ha lehetősége lenne mindent elmondani, akkor azért tisztázhatná nevét.

De nem felelős a másik szervező, Nagy Anett sem, (alias Wida Anett), aki állítólag már korábban lemondott, de Erdei nem fogadta el.

De nem tekintette magát felelősnek Kendi Ágnes Hanna sem, aki alkalmazottja volt a szövetségnek is, de arra is lehetősége adódott, hogy saját, sebtében bejegyzett cégének megrendeléseket szerezzen az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság megrendezése okán. Igaz, neki jelentős összeggel még adós a szövetség.

A felelősök híján a média nyomozott. Kormánypárti és ellenzéki orgánumok újabb sebeket ejtve keresték a felelősöket. De indult belső vizsgálat, ügyészségi nyomozás is. Egyetlenegy dolog nem következett be: elmaradt a személyes önvizsgálat.

A jobboldal szerint a korábbi elnök aknamunkája az egész, de persze azért ott van talonban Rácz Félix is, aki legalább kiállt és úgymond pacekba mondta milyen problémákat látott és lát a hazai ökölvívó szövetség működésében. S persze a végkövetkeztetés: ez is a liberális baloldal aknamunkája.

Közben a Magyar Ökölvívó Szövetség kiadott egy tisztázó szándékú közleményt:

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba

A sajtóorgánumokban az elmúlt hetekben világot látott, az ökölvívás tekintélyét aláásó cikkek jelentek meg, ami inkább szól a belső ellentétekről, gerjesztett indulatokról, potenciálról és vagyonszerzésről, mintsem az igazságról. 

Tény, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség 2018. augusztusában nemzetközileg elismert, több helyen olimpiai rendezésűként emlegetett Ifjúsági Világbajnokságot rendezett Budapesten, mely rendkívül fontos állomása volt sportdiplomáciánk építésében, jelentős sportsikereket hozva Magyarországnak. Mint az nemzetközi esemény előtt több nyilatkozatban és sajtótájékoztatón elhangzott, három fős vezetés vette át az előkészítő munkálatokat, akik nagyon gyors struktúra váltás után, igyekeztek megvalósítani a rendezvény sikeres lebonyolítását, egyben meghatározó erővel vonták irányításuk és ellenőrzésük alá a Szövetség apparátusát.”

Igaz a következő mondat kissé árnyalja a fenti állításokat:

„Az előzetes vizsgálat megmutatta azt, hogy a pénzügyi irányítást, többnyire nem a Magyar Ökölvívó Szakszövetség állományában lévő, külső személyek vették át, nem foglalkozva azzal a – belső munkatársak előtt már jelentős részben ismert – ténnyel, hogy a kiadások jóval meghaladják a bevételeket.”

A közlemény után csak szaporodtak a kérdések: akkor minden rendben van? Illetve: kik azok a kirendelt külsősök? Talán csak nem arról a két úrról van szó, akik „olyan helyről jönnek”, akik mindent elsikálnak? Vajon rájuk gondolhatott Erdei Zsolt?

A Pesti Srácoknak is nyilatkozó Kendi Ágnes Hana egy bejegyzésében a következőket írja: „Sokan ismernek a sportban, hiszen közel 15 éve foglalkozom küzdősporttal, sportolóként, bíróként, sportközgazdászként, diplomataként, minden féle szemszögből volt már lehetőségem megismerni a sportéletet…

A vb előtt kialakult változások után végül a szövetség úgy határozott, hogy engem a vb sajtószóvivőjének kérnek fel, ami nem okozott nagyobb meglepetést, hiszen Erdei Zsolt elnöksége óta az én vállalkozásom látja el a szövetség kommunikációs feladatait is.”

De:

Erdeit 2017. április 1.-én nevezték ki a MÖSZ elnökének. Kendi cégét, a TOP SPORT Média Kft.-t pedig 2018. április 26.-án jegyezték be, csak miután világossá vált, hogy jövedelmezőbb vállalkozóként végezni a kommunikációs és média feladatokat, mint alkalmazottként. Tehát nem igazán stimmel Kendi önmagát tisztára mosni igyekvő nyilatkozata. Kendi tehát nem akkor lett vállalkozó, amikor Erdei került az elnöki székbe, hisz akkor alkalmazottja volt a Szövetségnek.

Hogy az alvállalkozóként a konkrét feladatokat végző cégek miként, kinek a közreműködésével kaptak megbízást az maradjon örök kérdés. Nem vitatom az ajánlati árakat sem, melyeknek összessége nem haladta meg az eredetileg e célra szánt összeget.

Tudjuk, a szó elszáll, mondatainkért üzemszerűen nem vállaljuk a felelősséget, a nevünkről meg aztán végképp szó sem lehet…

Furcsa mindenesetre, hogy még a résztvevők is másként magyarázzák a történteket. Például Győr eredetileg ingyen adta volna a sportcsarnokot, de állítólag ingyen is hatvankét millió volt az ára.

A BP.2017 Kft. publikussá tette mennyit kért és csak részben megkapott az általuk elvégzett feladatokért. Pont ezért furcsállom, hogy legalább háromféle számról olvashattunk látható nagyságrendű eltéréssel. Mitől szerepel a MÖSZ táblázatában 96 milliós kifizetés a BP.2017.nak, ha – mint olvastam – a szerződés és számla egyaránt 49 milliós összegről szól?

Vagy miért szerződtek és fizettek ki két biztonsági cégnek 20 milliót, ha ellenjegyzett teljesítés igazolást csak az egyik cég adott le? Persze azt már meg sem említem, hogyan végezhetett munkát egy olyan vállalkozás, amelyiknek már nevét is törölték a cégnyilvántartásból?

Jó, tudom ezek csak kérdések. De arra vajon ki tudna választ adni, hogy  – amint azt Balogh Sándor, a BP.2017 Kft. gazdasági igazgatója, a “nemzet férje” cím kitűntetett birtokosa – több nyilatkozatában is kifejtette, a MÖSZ nem fogadta el a BP.2017 rendelkezésére álló szálláskeretből felajánlott szobákat, pont annyit amennyi a világbajnokság vendégeinek elszállásolásához szükséges – vagyis az államnak mindez nem került volna pénzbe – és miért kellett a Well Travel utazás-szervező cégen keresztül kb. 500 millióért megrendelni ugyanezeket a szálláshelyeket? Erre vajon mi a magyarázat? Csak azért kérdezem ezt, mert egybehangzó szakmai vélemény, hogy a keletkezett hiány ebből adódott!

Ezen belül nem snassz 50 milliós számlát csinálni egy olyan szállodában, amelynek korábban Erdei Zsolt, vagyis Madár, vagyis az elnök úr a szponzoráltja volt? Ez teljesen etikus viselkedés?

Erdei interjúrészlet a NS-ből:

„Szerintem a szakmához való hozzáértésem kikezdhetetlen, az megint más tészta, hogy nem sikerült megfelelő tanácsadókat találnom. Például sokaktól vártam volna egy szót, hogy Zsolt, össze kellett volna hívni az elnökséget, merthogy elnökségi határozat kell. A lényeget viszont nekem senki sem mondta. Hogy azért kell összehívni az elnökséget, mert bizonyos döntéseket nem hozhatok meg egyedül, azokhoz elnökségi határozat kell. Úgy gondolom, ez volt az egyetlen hiba, amit elkövettünk…

… A szövetség elnöksége által megbízott ellenőrző bizottság pedig úgy ítélte meg, hogy a könyvvizsgálói tájékoztató a valós helyzetet mutatja, teljes felkészületlenség jellemezte az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság pénzügyi hátterének előkészítését, miközben a hatás- és felelősségi körök tisztázásának hiánya megteremtette a „kontrollálatlan pénzköltés” lehetőséget, a közpénzzel való visszaélés esélyét. A testület lehetséges felelősöket is megnevez: az elnököt, a főtitkárt és a gazdasági igazgatót.”

Elfogadom, hogy számtalan ügyeskedő próbálta érvényesíteni akaratát látván az Elnök elbizakodott hozzá nem értését, aztán amikor beütött a krach, igyekezett mindenki mosni a kezét.

A média is inkább vért ivott, mint tiszta vizet öntött a pohárba. A legjobb példa erre az, amikor dokumentumokkal felszerelkezve elmentek az egyik médium vezetőjéhez, aki a dokumentumokat látva csak annyit tudott mondani, hogy hozzám eddig más hozott híreket az üggyel kapcsolatban, s azok pont ellenkező irányultságúak, ezért inkább nem írnék erről…

Minden esetre a bokszrajongók nagy megkönnyebbülésére Las Vegast Madár megúszta pofonok nélkül, s az elmúlt években pedig egy ország drukkolt Erdei Zsoltnak, hogy eredményes elnöke legyen az egykor szebb napokat látott sikersportágnak, az ökölvívásnak. Talán mindenki győztesnek is érezhetné magát, ha világbajnokunk – ahogy sikereinek csúcsán a legkiválóbb edzőkhöz fordult – a megfelelő szakemberek támogatását keresi. Akkor talán elkerülte volna, hogy most a ringen kívül rászámoljanak.

Nem lesz könnyű felállni, minden esetre drukkolok neked Madár!

 

utóirat:

MAGYAR ÖKÖLVÍVÓ SZAKSZÖVETSÉG
Telefon +36-1-460-6879 Fax +36-1-460-6882
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
www.boxing.hu info@boxing.hu

„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak….. A lehetetlen nem létezik.”

Tisztelt Szerkesztőség!

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség által 2018. augusztus 21-31. között megrendezett Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság kapcsán az elmúlt hetekben több félinformáció is napvilágot látott.

Az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokságot követően néhány héttel, a MÖSZ Elnöksége és Ellenőrző testülete megismerte a MÖSZ Könyvvizsgálójának gyorsjelentését, amely a VB rendezés pénzügyi területén számos szabálytalanságot jelzett, valamint jelentős pénzügyi hiányt állapított meg, melynek köszönhetően, a szervezet működése finanszírozhatatlanná vált. A MÖSZ Elnöksége 2018. október 3-án tartott ülésén egy vizsgáló bizottságot bízott meg annak feltárására, hogy milyen okok vezettek a hiány kialakulásához.

A vizsgáló bizottság a megállapításait október 24-én ismertette az Elnökséggel, amely a következő határozatokat hozta: A MÖSZ Elnöksége a 2018. október 3. napján előterjesztett könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint a MÖSZ Elnöksége által létrehozott vizsgáló bizottság által összeállított megállapítások, továbbá a MÖSZ Elnöksége részére 2018. október 28. napján eljutatott tájékoztatója alapján arra az álláspontra jutott, hogy szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztására, hogy a VB vonatkozásában, büntetőjogi értelemben, felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket. Felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja. A MÖSZ Elnöke november 6-án küldte el a levelet az Ügyészségnek, amelyben az említett vizsgálatot kérte. A 2018. október 29-i elnökségi döntés értelmében, a MÖSZ Elnöksége válságmenedzsment bizottság felállításáról döntött, minek feladata az elnök munkájának segítése, pénzügyi konszolidációs terv készítése, valamint a beszállítókkal és hitelezőkkel történő tárgyalások lefolytatása, a tartozásállomány csökkentése érdekében. A bizottság tagjai, Kepli József János, Kassai László, és Pantl Péter elnökségi tagok. Az Elnökség ugyanakkor döntött arról is, hogy a gyakran egymásnak ellentmondó és valótlan információkat és vádaskodásokat tartalmazó híresztelések megfékezése érdekében, sajtótájékoztató keretében ismerteti az újságírókkal a valós helyzetet.

Az Elnökség meggyőződéssel vallja, hogy csak a mindenre kiterjedő szakhatósági vizsgálat tudja pontosan feltárni a kialakult helyzethez vezető okokat, felelősöket, valamint azok elszámoltatásának, esetleges felelősségre vonásának mikéntjét és mértékét.

A MÖSZ Elnöksége eltökélt abban, hogy továbbra is biztosítani kell a sportág működését és keresi a problémák megoldásának lehetőségét és módját!

Ehhez kéri a média résztvevőinek támogató megértését!

Tisztelettel: Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöksége

Erdei padlóra küldte az ökölvívást – Frissítve!

0

Csődbe kerülhet a magyar ökölvívás, amely a működésképtelenség határára került. A hírek szerint a Magyar Ökölvívó Szövetségben késnek a kifizetések, a kluboknak járó támogatások, a hiány meghaladja a 350 millió forintot. Pedig az ökölvívás öt év alatt négymilliárd forint állami támogatást kapott. A sportág művelői közül sokan Erdei Zsolt azonnali lemondását követelik.

Mielőtt 2017-ben Erdei Zsolt átvette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetését, a korábbi elnök Csötönyi Sándor szemére azt vetették, hogy úgy irányította a szervezetet „mintha saját kft-jét igazgatná”. A népszerű Madártól elődjénél sokkal többet vártak.

Úgy tűnik azonban, hogy ezek a remények nem váltak valóra, sajtóhírek szerint ugyanis a közelmúltban pénzügyi vizsgálatot kezdeményeztek a nyári ifjúsági ökölvívó-világbajnokság ügyében. Információink szerint a pazarló módon megrendezett tornán

azok a személyek is feltűntek, akik Erdei korábbi magánvállalkozásai körül is tevékenykedtek.

A nyári ifjúsági világbajnokság szervezőbizottságának pénzügyekért felelős tagja, Nagy Anett Viktória volt, aki üzleti kapcsolatban állt Wida Józseffel, az utánpótláscsapat menedzserével.  A pár közös vállalkozásai több évtizedes múltra tekintenek vissza, elsőként 2003-ban egy faipari bt-ben tűntek fel, azóta együttműködtek több, mára egyaránt felszámolt fa-, és fémipari vállalkozásban is.

Nagy Anett és Wida József 2009-ben került először Erdei Zsolt mellé.  A fémmel és fával foglalkozó Metal.hu Kft. a bokszoló többségi tulajdonában volt, társa Nagy Anett kisebbségi tulajdonos, a cég ügyvezetője pedig Wida József lett. A vállalkozás 2016-ban

úgy szűnt meg, hogy 12 milliós adóhátralékot hagyott maga után.

Widát a cégbíróság öt évre eltiltotta a cégvezetéstől.

A három embernek nem ez volt az egyetlen közös vállalkozása, hisz 2011-ben az Arabella–Víz Kft.-ben Erdei társa Wida volt. A bokszoló ex-feleségéről elnevezett ásványvizet forgalmazó cég szintén adósságokat hátrahagyva szűnt meg.

Kapolyi behajtója

Wida üzleti kapcsolatrendszerét és szakértelmét különös fényben helyezi az a szerep, amelyet a Sweet Palace Zrt.-ben játszott. A céget 2009-ben alapította az ismert politikus, Kapolyi László és társa, Kovács Tibor azzal a céllal, hogy a létrehozott cégbe egy másik vállalkozás tevékenységét helyezik át.

Az egykori ipari miniszter, Kapolyi László üzletének lényege az volt, hogy Oroszországban szenet vett, amiből Ukrajnában áramot termelt, majd Magyarországon eladott. Az azóta elhunyt oligarcha-politikus cégei a 2000-es években feltűntek a Magyar Villamos Művek offshore-ügyei körül is. A sikeres vállalkozóval azonban kitoltak a Sweet Palace-ban, 2010-ben a zrt. rendkívüli közgyűlésén Bezzegh Tibor igazgatósági tag váratlanul bejelentette, hogy a cég rendelkezésére bocsátott nyolcmillió forint sorsa ismeretlen. A bankszámlához egyedül a cégtárs, Kovács Tibor fért hozzá, de mint kiderült nemhogy a pénz, de még az apportként bevitt, 2,5 millió forint értékű bútorok, és számítástechnikai eszközök is eltűntek.

Ebben a helyzetben Kapolyi Widát bízta meg, hogy kerítse elő a pénzt. A bokszguru először hiába kérte Kovácsot, hogy mutassa meg a könyvelést, de aztán mégis sikerült lelkére beszélni. Állítólag még arra is rábeszélte a férfit, hogy adja át neki a részvényeit.  A megszerzett tulajdonrészt Wida azonnal tovább passzolta Erdeinek és Kapolyinak; a politikus ezután kiszállt az üzletből.

Közben a Sweet Palace a tevékenységét ital-nagykereskedelemre váltotta, a cég közvetlen érdekeltségébe tartozott a Grálimpex Kft, amelynek vezetését – Kapolyi távozása után – Ritter Györgyné vállalta, aki a volt politikus áramcégét egy évtizedig vezette.

Szövetséges erők

Kapolyi behajtója és Erdei Zsolt a bokszvilágban is szövetségesek maradtak. Wida József igazgatója lett a világbajnok neve alatt működő Madárfészek Ökölvívó Akadémiának.  A Madárfészek szerepe azért is érdekes, mert

a boksziskola könyvelésén futnak keresztül azok az állami összegek, amelyeket az ökölvívó szövetségen keresztül a Halassy Olivér Sportközpont felújítására szántak.

A felújításra három meghívásos pályázat keretében eddig 290 millió forintos értékben kapott megbízást a Bótakő Kft., amely a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Zsegraics Gyula helyi fideszes politikus cége. Ez a vállalkozás úgy nyert Pápán meghívásos közbeszerzésen 121 millió forintos beruházást, hogy a cég tulajdonosa közben a városi önkormányzat képviselője volt. A Bótakő másik üzlete is kapcsolatba hozható a Wida-Erdei tandemmel; a fideszes Zsegraics cége ugyanis uniós és állami pénzből épült ásványvíz-palackozóüzemet is visz.

Úgy tudjuk, hogy Wida – aki korábban ökölvívó szövetségi elnökségi tagként is tevékenykedett – volt Erdei egyik legfontosabb szövetségese az elnökségért folytatott küzdelemben. Nagy Anett Viktória pedig a szövetség főtitkáraként tartozik az Erdei-csapatba.

Az ökölvívó szövetségben az a pletyka terjed, hogy

a Madárfészekkel együttműködő erdélyi gyergyószentmiklósi bokszakadémia körül sincs minden rendben. 

A hírek szerint az iskola fejlesztésre 452 millió forint fejlesztési pénzt biztosított az állam. Információink szerint ebből a pénzből vásároltak az akadémia részre olyan telket, amelyre a román szabályozás szerint még egy viskót sem szabad építeni, nemhogy egy sportlétesítményt.

Botrányos pénzszórás

Az Erdei-Wida-Nagy hármas évtizedes múltra visszanéző üzleti története a nyári ifjúsági ökölvívó botrány fényében különösen érdekes. Erdei vállalkozásai soha nem szórtak szét annyi pénzt, ami a MÖSZ szervezésében zajlott nyári ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon elfolyt. Sajtóhírek szerint a világbajnokság megrendezése 348 milliós lyukat ütött a szövetség idei költségvetésén. Pedig a kormány csak a rendezésre 233 millió forintot különített el az Országvédelmi Alapból (!). Az 500-600 milliósra becsülhető összköltség indokolhatatlanul magas egy amatőr utánpótlásverseny jelentőségéhez képest.

A hiány a sportág egészét is veszélybe sodorja.

Amióta a második Orbán-kormány a tizenhat kiemelten támogatott állami sportág egyikévé emelte az ökölvívást, a bokszba ömlenek az adóforintok. 2016-ban 645, 2017-ben 833 millió forint állami pénz érkezett a szövetségnek, amely egyébként vállalkozási tevékenységből és adományokból évente mindössze 10-20 millió forintos bevételt tud felmutatni.

Az amatőr ifjúsági vb magas, 500-600 millió forintos szervezési költsége a sok állami támogatás ellenére is durva lyukat üt a sportág költségvetésén; pedig az állami ajándék pénzek általában célirányosan érkeznek. Meg nem erősített hírek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy akarja a kihúzni a gödörből a Magyar Ökölvívó Szövetséget, hogy

az eredetileg létesítményfejlesztésre szánt 350 milliós összeget a sportágba csoportosítja át,

aminek következményeként a klubok hoppon maradnának.

Ha figyelembe vesszük, hogy a 24.hu portálon megjelent cikk cáfolataként a BP. 2017  Közhasznú Kft. közleménye azt állítja: az 59,6 milliós nettó végösszegben szerepelt a Valton Security védelmi honoráriuma is, nem értjük – az InKal Security szponzora a szövetségnek akkor a Target és még néhány más biztonsági vállalkozás cég részére kiállított 20 milliós számlát. A Bp. 2017. Közhasznú Kft. 30 millió forintért elvállalta volna a rendezvényen a fény- és hangtechnika teljes körű kiépítését.  Ezzel szemben a néhány nappal korábban bejegyzett Stop Média Kft. kapta a megbízást, némileg olcsóbb ajánlattal, viszont azzal a szépséghibával, hogy a cég társtulajdonosa az a Kendi Ágnes Hanna, aki a Magyar Ökölvívó Szövetség kommunikációért felelős alvállalkozója. Megjegyezzük a cég is azok közé az alvállalkozók közé tartozik akiket

a mai napig nem fizetett ki az Ökölvívó Szövetség.

Szállodai ismeretségek

Ifjúsági ökölvívó torna résztvevőit 4-5 csillagos szállodában elhelyezni szokatlan luxus, amin még a nemzetközi szövetség vezetői is meglepődtek. Az Aquaworld Resort korábban Erdei támogatója volt. A médiát és a delegációkat elszállásoló hotelek között azonban nem találtuk a szálloda nevét. Híradások szerint az Aquaworldnek ugyanakkor valami köze mégis lehetett az ifjúsági vébéhez: a magyar csapat családi boksznap keretében itt „mutatkozott be” a versenyt megelőzően. Úgy pletykálják, hogy az Aquaworld végül ötven milliót számlázhatott be, de hogy ennek a fejében csak a családi boksznapnak biztosítottak helyszínt, vagy el is szállásoltak vendégeket azt nem tudjuk.

Ha az előzményként vázolt céges ügyeket nézzük, akkor nincs min csodálkozni, és csak az a kérdés, honnan lesz jövőre újra pénz az ökölvívó sportra?

ki/SNM

Madár mindent bedob

0

Budapest ad otthont az AIBA férfi és női ifjúsági ökölvívó világbajnokságnak. Az augusztus 21-én kezdődő nemzetközi sporteseménynek pedig nem más csapott hírverést legutóbb, mint Erdei Zsolt (44), a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Az Aquaworldben, a medencék és az óriáscsúszdák „édenkertjében” állítottak fel egy ringet, hogy ott mutassák be az ifjúsági VB 18 magyar szereplőjét. Ennek kapcsán a Duna Aréna Hírlevelének nyilatkozva az amatőrként világbajnok, kétszeres EB-győztes és olimpiai bronzérmes Madár reményét fejezte ki, hogy a magyar fiatalok legalább két érmet mindenképpen megszereznek, és a dobogósok mellett hárman-négyen ott lesznek súlycsoportjuk első nyolc helyezettje között.

Kitért arra is, hogy „hibátlan rendezéssel és a sportdiplomáciai kapcsolatainkat tovább építve jópontokat szeretnénk kiérdemelni a nemzetközi szövetségtől, kikövezve egy későbbi pályázatunk sikeréhez vezető utat.

Egyelőre még csak egy álom, hogy 2021-ben Budapest adhasson otthont a felnőtt ökölvívók világbajnokságának, de ha eljön az idő, a rendezés jogának megszerzéséért kőkeményen meg kell majd dolgoznunk” – hangsúlyozta a szövetség első embere.

A magyar főváros utoljára 1997-ben adhatott otthont a sportág csúcstalálkozójának.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK