Kezdőlap Címkék Előrenyomulás

Címke: előrenyomulás

Frontvonal – 2023. június 16.

  • Az ukrán erők több irányban 2 kilométerre előrenyomultak, de erős ellenállással szembesülnek mondta Hanna Maliar védelmi miniszterhelyettes összefoglalva a frontvonal helyzetét. Elmondta, hogy a hadsereg támadó és védekező műveleteket is végez, némi sikerrel Moszkva légi és tüzérségi fölénye ellenére.
  • Az orosz hadsereg elismeri, hogy Ukrajnában harcok folynak a déli fronton, és most először félig-meddig elismeri, hogy területeket adott át. „A Vremivka kimagasló térségében a legaktívabb harcok Rivnopil és Urozsain körzetekben zajlanak ” – írta pénteken az orosz védelmi minisztérium, azt állítva, hogy az elmúlt húsz órában  öt támadást vertek vissza a légierő és a tüzérség segítségével.
  • Németország „azonnal” további 64 Patriot föld-levegő rakétát szállít Kijevnek – jelentette be Boris Pistorius német védelmi miniszter pénteken, a NATO brüsszeli ülésének második napján. „Létfontosságú Ukrajna támogatásának növelése” a „kemény harcok” kontextusában – mondta a Szövetség főtitkára, Jens Stoltenberg, üdvözölve „a szövetségesek által javasolt új hozzájárulásokat”.
  • Volodimir Zelenszkij ismét kizárta a Moszkvával folytatott tárgyalások lehetőségét. „Ma találkozónk során világossá tettem, hogy bármilyen tárgyalás Oroszországgal most, amikor a megszálló a földünkön van, a háború befagyasztását, a fájdalom és a szenvedés lefagyasztását jelenti” – mondta az ukrán elnök az AFP- nek . Afrikai közvetítők pénteken.
  • Az Atlanti Szövetség nem fogja meghívni Ukrajnát a július 11-i és 12-i vilniusi csúcstalálkozóra, de ebből az alkalomból szeretné megszervezni az új NATO-Ukrajna Tanács első ülését Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelenlétében – jelentette be Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára.
  • Leszállították az első nukleáris robbanófejeket Fehéroroszország területére” – jelentette be pénteken Vlagyimir Putyin. „Ezek csak az elsők. Nyár végére, év végére befejezzük ezt a munkát ” – folytatta az orosz elnök a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, amelyet a televízió élőben közvetített.
  • Az Egyesült Államoknak „nincs oka” változtatni nukleáris helyzetén, annak ellenére, hogy orosz nukleáris robbanófejeket telepítettek Fehéroroszországba – reagált az amerikai diplomácia vezetője, Antony Blinken. „Nem látunk arra utaló jelet, hogy Oroszország atomfegyver bevetésére készülne ” – tette hozzá.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK