Kezdőlap Címkék élő póker

Címke: élő póker

Az online és az élőpóker közötti legfőbb különbségek

0

A szerencsejáték-pályafutása során találkozott az „online póker” és az „élő póker” kifejezésekkel, melyeket folyamatosan összekever? Jó hírünk van: nem Ön az egyetlen! 

Cikkünkből megismerheti a kettő közötti különbséget, és ahhoz is elegendő tudással fog rendelkezni, hogy a legjobbat válassza közülük!  Kezdjük is az alapoktól! A póker egy olyan kártyajáték, amely a fogadást számos pszichológiai készséggel ötvözi, és amelyet élő, vagy online póker oldalakon is játszhatunk.

Ha elegendő tapasztalattal rendelkezik a valódi pénzes játékok terén, akkor biztosan könnyűnek találja az élő pókert, ami fordítva is igaz. Tehát az egyik legnagyobb különbség a fenti két pókerfajta között, az az, hogy az élő pókernél valódi dílerrel játszunk, míg az online verziónál egy számítógépes szoftverrel. Ebben a cikkben sorra vesszük az élő és online játék közötti legfontosabb különbségeket.

A játék stílusa

Mind az élő, mind pedig online pókerhez egy mobiltelefonon, vagy asztali számítógép szükséges, azonban az élő pókert valós időben játsszuk a különböző helyekről érkező különböző játékosokkal. Arra is lehetőségünk van, hogy interakcióba lépjünk a dílerrel. Klassz, igaz? Ez segít a hangulat oldásában, függetlenül attól, hogy nyerünk, vagy veszítünk. Azonban az online póker esetében a kártyákat egy automatizált szoftver, az ún. random számgenerátor (RNG) osztja. Ha online pókert játszunk, a játék során általában egy számítógépes programmal lépünk interakcióba.

A másik fő különbség a játéktempó: az élő póker sokkal lassabb. Ha gyors online pókerhez szokott az RNG-vel, akkor az élő pókert nagy valószínűséggel túlságosan unalmasnak találja. Míg az online pókerben egy óra alatt akár 60 leosztást is kaphatunk, addig valószínűleg ennek maximum a felét érjük el az élő póker esetében. Az online póker emellett lehetővé teszi a több asztalnál egyszerre történő játékot, ami szintén több óránkénti leosztást eredményez, mint az élő pókernél, így az online póker esetében kevesebb idő alatt több tapasztalatot gyűjthetünk.

Élő kontra online játék

Az élő pókernél gyakran találkozhatunk magasabb tétekkel, mint az online verziónál, főként a nyitó emelések tekintetében. Általában az online póker a relatíve kisebb költségvetéssel rendelkező játékosoknak ideális. Az élő pókernél valószínűleg gyakrabban fog találkozni ún. laza (loose) játékosokkal, akik gyakran emelik vagy tartják a tétet. Rengeteg olyan játékos vesz részt élő pókerben, aki a játék puszta szeretetéért játszik, és sok esetben nem elemzi ki részletesen a játékot. Azonban ez nem minden élő pókerre igaz, ezért, ha a nyugodtabb játékstílust preferálja, akkor az élő póker az ideális választás az Ön számára!

Az online előnyei és hátrányai az élő pókerrel szemben

Az online póker előnyei

  • Irányíthatja a játék tempóját
  • Több asztalnál, több leosztásban játszhat egyszerre

Az online póker hátrányai

  • Az online póker általában agresszívabb és nehezebb
  • Kevésbé társasági játék

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK